מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מלפפונים חמוצים ביתייםצילום: לינדה

מלפפונים חמוצים ביתיים

מאת: לינדה, קטגוריה: מלפפונים כבושים
פורסם בתאריך: 25.04.11

המתכון שלי להכנת מלפפונים כבושים במלח: איך להכין מלפפונים חמוצים ביתיים מופלאים!

מרכיבים עיקריים: מלפפונים, שום, שמיר.

משך ההכנה: 3 ימים
מספר מנות: 2 צנצנות

מצרכים להכנת המתכון

2 ק"ג מלפפוני "בלאדי" קטנים (עדיף)
2 צנצנות זכוכית בגודל בינוני
חופן עלי שמיר
10 שיני שום טריות
4 פלפלים חריפים

אופן הכנת המתכון

  • לשטוף היטב את כל המלפפונים החמוצים ולחלק אותם בין שתי הצנצנות.
  • לערבב בין המלפפונים של כל צנצנת חופן עלי שמיר, 5 שיני שום ו-2 פלפלים חריפים.
  • לשפוך מים רותחים עד שכל צנצנת תתמלא.
  • להוסיף לצנצנת 4-5 כפות מלח, לסגור את המכסה ולהניח למשך כ-3 ימים להחמצה בשמש.
  • מפעם לפעם, ניתן לנער את הצנצנות.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il