|
צילום: לינדה
מוסקה חצילים עם בשר טחון
מאת: לינדה, קטגוריה: בשר טחון
פורסם בתאריך: 25.04.11
מתכון להכנת תבשיל מוסקה עם חצילים, בשר טחון והמון תבלינים טעימים.
מרכיבים עיקריים: בשר בקר טחון, חצילים, עגבניות מרוסקות, כוסברה.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 חציל בינוני חצי ק"ג בשר בקר טחון (או הודו, לפי הטעם) קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות חופן עלי כוסברה טריים מעט פירורי לחם (או קמח) שמן בישול 1 בצל קצוץ כפית שום כתוש מלח ופלפל
אופן הכנת המתכון
- לפרוס את החציל לפרוסות עבות, לטבול בפירורי לחם או מעט קמח ולטגן בשמן עמוק.
- במקביל, לטגן את הבצל והשום עד להזהבה.
- לאחר ההזהבה, להוסיף את הבשר הטחון ולתבל במעט מלח ופלפל.
- לשמן את התחתית של תבנית עגולה או מלבנית, לרפד שכבה ראשונה של פרוסות החצין, מעל לשפוך את הבשר הטחון. מעליו, שכבה נוספת של פרוסות חצין.
- את רסק העגבניות יש לשפוך מעל (כעת ניתן לתבל במעט מלח ופלפל גס מלמעלה).
- להכניס לתנור לחום בינוני של כ-180 מעלות צלזיוס למשך כשעה.
- לקראת הסוף, לפזר עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מלמעלה (לפי הטעם).
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|