מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מוסקה חצילים עם בשר טחוןצילום: לינדה

מוסקה חצילים עם בשר טחון

מאת: לינדה, קטגוריה: בשר טחון
פורסם בתאריך: 25.04.11

מתכון להכנת תבשיל מוסקה עם חצילים, בשר טחון והמון תבלינים טעימים.

מרכיבים עיקריים: בשר בקר טחון, חצילים, עגבניות מרוסקות, כוסברה.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 חציל בינוני
חצי ק"ג בשר בקר טחון (או הודו, לפי הטעם)
קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
חופן עלי כוסברה טריים
מעט פירורי לחם (או קמח)
שמן בישול
1 בצל קצוץ
כפית שום כתוש
מלח ופלפל

אופן הכנת המתכון

  • לפרוס את החציל לפרוסות עבות, לטבול בפירורי לחם או מעט קמח ולטגן בשמן עמוק.
  • במקביל, לטגן את הבצל והשום עד להזהבה.
  • לאחר ההזהבה, להוסיף את הבשר הטחון ולתבל במעט מלח ופלפל.
  • לשמן את התחתית של תבנית עגולה או מלבנית, לרפד שכבה ראשונה של פרוסות החצין, מעל לשפוך את הבשר הטחון. מעליו, שכבה נוספת של פרוסות חצין.
  • את רסק העגבניות יש לשפוך מעל (כעת ניתן לתבל במעט מלח ופלפל גס מלמעלה).
  • להכניס לתנור לחום בינוני של כ-180 מעלות צלזיוס למשך כשעה.
  • לקראת הסוף, לפזר עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מלמעלה (לפי הטעם).

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il