מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סביצ'ה של דג מעושן

מאת: promo, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 11.05.11

מתכון נפלא להכנת סביצ'ה של דג מעושן (כגון פלמידה לבנה) בתיבול טרגון, שמן זית וחומץ בן יין.

מרכיבים עיקריים: טרגון, שמן זית, חומץ בן יין לבן.

משך ההכנה: חצי שעה
מספר מנות: 3 מנות

מצרכים להכנת המתכון

150 גרם של דג מעושן רצוי מסוג של פלמידה לבנה
100 מ"ל חומץ בן יין לבן
1 כפית גרגירי פלפל ירוק
2 כפות של טרגון קצוץ
50 מ"ל של שמן זית
מלח אטלנטי

אופן הכנת המתכון

  • מחממים בסיר על אש נמוכה את החומץ על התבלינים.
  • כאשר התערובת מאבדת כ-10% מהכמות, מוסיפים את שמן הזית.
  • מביאים לרתיחה וסוגרים את האש.
  • לוקחים את הדג המעושן ופורסים אותו על צלחת בצורה אחידה ככל האפשר, כאשר הנוזל פושר מנחים אותו מעל ומחכים כ-5 דקות ואוכלים.

מאת: דנה תדמור.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il