מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינת ריקוטהצילום: פיליפ מטראני

עוגת גבינת ריקוטה

מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 15.05.11

מתכון להכנת עוגת גבינת ריקוטה, במיוחד לחג השבועות, מתוך ספר שומרי משקל - בלי ייסורי מצפון.

מרכיבים עיקריים: ביצים, סוכר, תמצית וניל, יוגורט, שזיפים, גבינת שמנת, גבינת ריקוטה, קמח, ביסקויטים.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

8 ביסקויטים
תרסיס שמן
450 גרם גבינת ריקוטה עד 3% שומן
250 גרם גבינת שמנת רכה 5% שומן
1/4 כוס קמח
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס יוגורט טבעי 0% שומן
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 חלבוני ביצה גדולים
2 ביצים שלמות, גדולות

חומרים לרוטב השזיפים:
1/2 2 כוסות שזיפים פרוסים לפרוסות
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים

אופן הכנת המתכון

  • מחממים תנור לחום בינוני.
  • מרססים תבנית עגולה בגודל בינוני בתרסיס שמן ומפזרים את הביסקוטים.
  • שמים את גבינת הריקוטה במעבד מזון ומעבדים עד לתערובת חלקה. מוסיפים את גבינת השמנת ומעבדים גם אותה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים היטב.
  • משטחים מעל הביסקוטים ואופים כ- 55 דקות, עד שהעוגה כמעט מוכנה.
  • מכבים את התנור ומשאירים בתנור סגור לעוד 30 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומצננים מעל רשת.
  • מכסים ומצננים במקרר ל- 10 שעות.
  • מגישים עם רוטב שזיפים.

להכנת הרוטב:

  • שמים את החומרים בסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית – נמוכה.
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה מאד. מבשלים כ- 15 דקות או עד שהשזיפים רכים.
  • מקררים ומעבירים למעבד מזון.
  • מעבדים בתנועות קצרות 6 פעמים, כדי שיישארו חתיכות. מתקבלות 1 כוסות רוטב, כ- 2 כפות לכל פרוסה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il