מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילוצילום: פיליפ מטראני

פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו

מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 15.05.11

מתכון לשבועות להכנת פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו, מתוך הספר שומרי משקל: מבשלים טוב נקודה.

מרכיבים עיקריים: גבינה רכה, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, יוגורט, קמח, ביצים, בצל ירוק, שום, כרישה, שמן זית.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

3 עלי פילו
1 כף שמן זית
פראסה (כרישה) קצוצה (רק החלק הלבן)
2 קוביות שום
1 בצל יבש בינוני, קצוץ
חבילת בצל ירוק קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות
250 גרם גבינה רכה 5% שומן
1 גביע יוגורט 1/2% 1 שומן, 200 מ"ל
3 ביצים
כף קמח תופח
תערובת עשבי תיבול, לפי הטעם
תרסיס שמן
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן הכנת המתכון

  • מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית, מלבנית חסינת חום.
  • במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים את הפראסה והבצלים (ללא החלק הירוק) כ- 5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ואם צריך – מעט מים, ומאדים כ- 5 דקות. מניחים להצטנן.
  • בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, היוגורט והתבלינים.
  • מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים.
  • מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק.
  • יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות.
  • מפזרים מלמעלה את הפרמז'ן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il