מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

6 מתכונים מנצחים לארוחת בוקר או בוהורייםצילום: Barbara Helgason, Fotolia

6 מתכונים מנצחים לארוחת בוקר או בוהוריים

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: אוכל מזרח תיכוני
פורסם בתאריך: 17.05.11

6 מתכונים נפלאים וטעימים במיוחד שמתאימים לארוחת בוקר זוגית ומפנקת, או ארוחת בוהוריים מאוחרת.

מרכיבים עיקריים: ביצים, לחם, ירקות, שעועית, מיונז, בצל, סלרי, שמן זית, גבינת עזים, יין אדום, חומץ בלסמי, אוכמניות.

משך ההכנה: 15-30 דקות
מספר מנות: 2-4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

להכנת הפנקייק:
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סוכר
2 ביצים טרופות קלות
1 כוס (פחות 2 כפות) חלב
30 גרם חמאה
חצי כוס אוכמניות

סנדוויץ' מוצרלה:
4 פרוסות לחם
2 פרוסות מוצרלה צהובה פרוסה
4 פרוסות סלמי (מי שמעדיף כשר יכול להשתמש בסוג גבינה שונה)
1 עגבניה,פרוסות
2 כפות רוטב פסטו
2 ביצים טרופות קלות

ביסוני גבינת עזים:
חצי בגט
רבע כוס שמן זית
125 גרם גבינת עזים (פרומעז או עזמה)
1 כפית חומץ בן יין אדום או בלסמי וינגרט
1 שן שום מעוכה
1 כפית גבינת פרמזן מגורדת
200 גרם עלי חסה שטופים ומעורבבים (או עלי בייבי)

סלט ביצים גרמני:
4 ביצים קשות מקולפות
1 בצל סגול קטן וקצוץ.
1 גבעול סלרי קצוץ דק
1 גזר בינוני מגורד בפומפיה
חצי כפית צלפים קצוצים דק
40 גרם גבינת שמנת
2 כפות גבינת מסקרפונה
1 כף מיונז
1 כפית מיץ לימון
רבע כוס פרג שלם
1 כפית פפריקה
1 כף נענע קצוצה

שועעית ירוקה וכדורי מוצרלה:
1 פלפל גמבה אדום וגדול
120 גרם שועעית ירוקה (טריה או קפואה)
100 גרם כדורי מוצרלה קטנים
מיץ לימון מחצי לימון.
2 כפות בלסמי וינגרט
שמן זית.

חביתת ירק:
4 ביצים
1 זוקיני
צרור עלי פטרוזליה
צרור עלי כוסברה
חופן בזיליקום
עלי סלרי (במידה ויש)
מלח
פלפל
שמן חמניות או קנולה לטיגון

אופן הכנת המתכון

במידה ומתחשק לכם לפנק את בן או בת הזוג, עם ארוחת בוקר שהם לא ישכחו ויעריכו, הבאתי לכם 6 מתכונים שישדרגו לכם את הזוגיות ואת היום... ויש לי הרגשה, שתתגמלו בהתאם. ארוחת הבוקר ידועה בבריאותה וחשיבותה לקבלת אנרגיות וערכים תזונתיים להמשך היום. המתכונים הם זוגיים, תכפילו בכמה שתרצו.

מתכון ראשון - פנקייק:

  • לערבב קמח עם אבקת אפיה, להוסיף ביצים וסוכר,לשים החמאה במחבת, ובעזרת מצקת לשפוך הבלילה למחבת.
  • ברגע שמוכן להוסיף את האוכמניות.
  • להגיש עם חמאה, ממרח שוקולד, מייפל סירופ... או מה שאוהבים.

מתכון שני - סנדוויץ' מוצרלה:

  • למרוח פסטו משני צידי הלחם, ולהניח את הגבינה והסלמי.
  • לטבול את הכריכים בביצים, ולטגן במחבת עד שמזהיב.

מתכון שלישי - ביסוני גבינת עזים:

  • לפרוס את הבגט לפרוסות בעובי 1 ס"מ, למרוח בשום ושמן זית, ולהניח בתנור לכ-5 דקות עד שמזהיב בצד הראשון, להוציא ולהפוך לצד השני.
  • ברגע שהצד השני מתחיל להזהיב, להניח עליו את גבינת העיזים.
  • להניח על תערובת עלי החסה, ולהגיש.

מתכון רביעי - סלט ביצים גרמני:

  • לערבב ביצים עם הבצל,הסלרי,הגזר והצלפים.
  • בבלנדר לשים את גבינת השמנת,המסקרפונה,המיונז והלימון עד למרקם חלק.
  • לשפוך על שאר המרכיבים ולהגיש. לקשט עם הנענע והפפריקה.

מתכון חמישי - שועעית ירוקה וכדורי מוצרלה:

  • לחתוך הפלפל ולנקותו, לקלות על הגז באש פתוחה, עד שמתקלפת הקליפה (לשים בכלי אטום כדי שיתקרר, לקלף את השאר).
  • להקפיץ השועעית קלות עם השמן זית והבלסמי,ברגע שהשועעית מוכנה להוסיף את כדורי המוצרלה.
  • לחתוך פלפלים לרצועות דקות (גוליאנים).
  • לערבב הכל ולקרר.

מתכון שישי - חביתת ירק:

  • לקצוץ את העלים קצוץ, ולערבבם עם הביצים, להוסיף מלח פלפל ומים, ולטרוף.
  • להכין במחבת עם מכסה על אש נמוכה, במשך כמה דקות ולהפוך. תהנו.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il