מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה עם חלבה ואוכמניותצילום: נורית פלד

עוגת גבינה עם חלבה ואוכמניות

מאת: מטבחונט, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 17.05.11

מתכון להכנת עוגת גבינה עם חלבה ואוכמניות, עוגת הגבינה הכי הכי קוצרת מחמאות שלי! כשאני מכינה אותה אנחות פליליות נשמעות מפי הטועמים. קלה מאד להכנה, ומרשימה כאילו עבדו עליה יום שלם.

מרכיבים עיקריים: חלבה, חמאה, ביסקוויטים, סוכר, שמנת מתוקה, גבינה לבנה, אינסטנט פודינג וניל, גבינת שמנת, חלב.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לתחתית:
300 גרם ביסקוויטים בטעם וניל טחונים לפירורים
200 גרם חלבה מפוררת
200 גרם חמאה מומסת

למלית:
2 שמנת מתוקה 38% השף הלבן
1/2 כוס סוכר
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
375 גרם גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
350 גרם גבינת שמנת נפולאון(כמיכל וחצי)
1 כוס חלב

לקישוט:
1 שמנת מתוקה 38% השף הלבן
1 כף סוכר
שערות חלבה
מלית אוכמניות משובחת

תבנית מלבנית בגודל 27X33 או עגולה מספר 28 

אופן הכנת המתכון

להכנת התחתית:

  • לערבב יחד את כל החומרים ולהדק היטב בתבנית.
  • לשים בהקפאה עד להכנת המילוי.

להכנת המלית:

  • מקציפים במיקסר את השמנות עם הסוכר, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
  • מוסיפים את הגבינות בעדינות וממשיכים לערבל במהירות איטית עד להטמעת הגבינות ולקבלת קרם חלק ואחיד.
  • מניחים את התערובת מעל תחתית הבסקוויטים. ומכניסים להקפאה לשעה.

להכנת הקישוט:

  • עם מלית האוכמניות יוצרים פסים לרוחב העוגה במרחק של כשני ס"מ בין כל פס לפס.
  • מקציפים 1 שמנת מתוקה עם כף סוכר לקצפת יציבה ומעבירים למזלף עם פיית כוכב.
  • משני צידי כל פס מלית מקשטים בשורת כוכבי קצפת.
  • ועתה נותר לנו פס גבינה מבצבץ בין שורת מלית לשניה. בפס הזה אנו נפורר שערות חלבה ונמלא כך את כל השורות הריקות.

למי שלא אוהב חלבה או מעדיף שוקולדה מקופלת לבנה, ניתן לעשות כך.

תהנו!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il