|
צילום: דן פרץ
נזיד שעועית וירקות שורש
מאת: yaffapr, קטגוריה: שעועית
פורסם בתאריך: 18.05.11
מתכון להכנת נזיד שעועית וירקות שורש, מאת השפית בל קפצן לסוגת. סגנון והפקה: culinarium, כלים באדיבות ששת כיכר רבין תל אביב.
מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, אורז, שמן זית, פפריקה מתוקה, עלי מנגולד, רסק עגבניות, פלפל אדום, עגבניות, בצל, סלרי, קולורבי, שעועית לבנה.
משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
250 גרם שעועית לבנה "סוגת" שהושרתה במים למשך הלילה 2 גזרים קלופים 1 קולורבי קלוף 1 ראש סלרי קלוף 1 ראש פטרוזיליה קלוף 1 בצל קלוף 2 תפוחי אדמה קלופים 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (ניתן להשתמש גם בעגבניות קלופות מקופסת שימורים) פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות 100 גרם רסק עגבניות כוס עלי מנגולד חלוטים 8 שיני שום קצוצות 2 כפות פפריקה אדומה כף גדושה פלפל צ'ומה 5 כפות שמן זית איכותי מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
- מבשלים את השעועית בליטר וחצי מים למשך שעה ורבע עד להתרככותה.
- בסיר נפרד, מטגנים בשלוש כפות שמן זית את שיני השום, מוסיפים את קוביות הפלפל, קוביות העגבניות, רסק העגבניות וממשיכים לטגן מספר דקות.
- מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, את הפפריקה, פלפל צ'ומה, מלח פלפל ומבשלים כ 10 דקות.
- מוסיפים לסיר את השעועית שהתרככה עם מחצית מכמות הנוזלים וממשיכים לבשל כרבע שעה.
- חותכים את הגזר, הקולורבי, ראש הסלרי, ראש הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה לקוביות קטנות.
- במחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את קוביות הירקות. מרככים את הירקות במחבת, אם יש צורך מוסיפים 4 כפות מים רותחים.
- מוסיפים את ירקות השורש לנזיד העגבניות והשעועית וממשיכים לבשל יחד כרבע שעה.
מגישים בקעריות אישיות עם מעט עלי מנגולד, בתוספת לחם או אורז לבן קלאסי.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|