מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

נזיד שעועית וירקות שורשצילום: דן פרץ

נזיד שעועית וירקות שורש

מאת: yaffapr, קטגוריה: שעועית
פורסם בתאריך: 18.05.11

מתכון להכנת נזיד שעועית וירקות שורש, מאת השפית בל קפצן לסוגת. סגנון והפקה: culinarium, כלים באדיבות ששת כיכר רבין תל אביב.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, אורז, שמן זית, פפריקה מתוקה, עלי מנגולד, רסק עגבניות, פלפל אדום, עגבניות, בצל, סלרי, קולורבי, שעועית לבנה.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

250 גרם שעועית לבנה "סוגת" שהושרתה במים למשך הלילה
2 גזרים קלופים
1 קולורבי קלוף
1 ראש סלרי קלוף
1 ראש פטרוזיליה קלוף
1 בצל קלוף
2 תפוחי אדמה קלופים
4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (ניתן להשתמש גם בעגבניות קלופות מקופסת שימורים)
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
100 גרם רסק עגבניות
כוס עלי מנגולד חלוטים
8 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה אדומה
כף גדושה פלפל צ'ומה
5 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • מבשלים את השעועית בליטר וחצי מים למשך שעה ורבע עד להתרככותה.
  • בסיר נפרד, מטגנים בשלוש כפות שמן זית את שיני השום, מוסיפים את קוביות הפלפל, קוביות העגבניות, רסק העגבניות וממשיכים לטגן מספר דקות.
  • מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, את הפפריקה, פלפל צ'ומה, מלח פלפל ומבשלים כ 10 דקות.
  • מוסיפים לסיר את השעועית שהתרככה עם מחצית מכמות הנוזלים וממשיכים לבשל כרבע שעה.
  • חותכים את הגזר, הקולורבי, ראש הסלרי, ראש הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה לקוביות קטנות.
  • במחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את קוביות הירקות. מרככים את הירקות במחבת, אם יש צורך מוסיפים 4 כפות מים רותחים.
  • מוסיפים את ירקות השורש לנזיד העגבניות והשעועית וממשיכים לבשל יחד כרבע שעה.

מגישים בקעריות אישיות עם מעט עלי מנגולד, בתוספת לחם או אורז לבן קלאסי.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il