|
צילום: דן פרץ
מרק קרם כרובית "פופקורן"
מאת: yaffapr, קטגוריה: מרק צמחוני
פורסם בתאריך: 18.05.11
מתכון להכנת מרק קרם כרובית "פופקורן", מאת השפית בל קפצן לסוגת.
מרכיבים עיקריים: עירית, פלפל לבן, קארי, שום, כרישה, שורש פטרוזיליה, חלב, חמאה, בצל, כרובית, ארטישוק ירושלמי.
משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 כרובית גדולה בצל לבן גדול וחתוך גס 2 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס 1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס 1 כרישה - רק החלק הלבן חתוך גס 3 שיני שום שלמות 2 כוסות חלב 2 כוסות ציר ירקות או מים כף חמאה חצי כפית פלפל לבן רבע כפית קארי מלח לפי הטעם מעט עירית קצוצה להגשה
אופן הכנת המתכון
- מפרקים מהכרובית 2 כוסות של ראשי פרחי כרובית קטנים (נראים כמו פופקורן). חולטים מספר דקות במים רותחים עד לריכוך, מניחים בצד להצטננות.
- לסיר גדול מכניסים את שאר הכרובית, הבצל, הארטישוק הירושלמי, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, כרישה ושום. מכסים בחלב וציר ירקות או מים. מבשלים עד לריכוך הירקות.
- לצנן מעט, בעזרת בלנדר מוט לטחון את המרק עד למרקם קרמי.
- להוסיף לסיר את החמאה, הפלפל הלבן, הקארי והמלח. לערבב, לטעום ולתקן תיבול.
להגשה יש להניח את המרק בקערה, לפזר את ראשי הכרובית במרק, לפזר עירית קצוצה ולהגיש.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|