מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים ארומטיצילום: דן פרץ

דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים ארומטי

מאת: yaffapr, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 18.05.11

מתכון להכנת תבשיל דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים ארומטי,
מאת השפית בל קפצן לסוגת.

מרכיבים עיקריים: קינואה, קינמון, שמן זית, חומץ אורז, אגוזי מלך, נענע, משמשים יבשים, שקדים, דלעת.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

6 יחידות דלעת ערמונים זהות בגודלן
200 גרם קינואה
8 משמשים יבשים חתוכים לקוביות
4 כפות סירופ מייפל
50 גרם שבבי שקדים מולבנים
4 כפות אגוזי מלך גרוסים
2 כפות נענע קצוצה
רבע כפית קינמון
כף חומץ אורז
5 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • חותכים את דלעת הערמונים ברבע העליון שלה ושומרים את "הכובעים". הם ישמשו אותנו להגשה.
  • מרוקנים את הדלעת מהגרעינים ומעט מבשר הדלעת, בעזרת כף או סכין קטנה.
  • מניחים את הדלעות בתבנית אפייה (ניתן לחתוך מעט בבסיס על מנת שתעמוד יציב).
  • מברישים במעט שמן זית ואופים בתנור חם (עם הכובעים) כ 20 דקות עד להתרככותן.

בינתיים מכינים את סלט הקינואה:

  • מבשלים את הקינואה כ 15 דקות במים רותחים, מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • בקערה מערבבים את הקינואה עם המייפל, השקדים, האגוזים, הנענע, קינמון, חומץ האורז ושמן זית.
  • ממליחים ומפלפלים על פי הטעם.

להכנת המנה:

  • ממלאים כל דלעת בכמה כפות מן התערובת ומכניסים בחזרה לתנור לחמש דקות נוספות.
  • מגישים לכל סועד את הדלעת בצלחת הגשה אישית עם "הכובע" לצד הדלעת.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il