מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון לפיצה מאת פזית אסוליןצילום: pazit

מתכון לפיצה מאת פזית אסולין

מאת: pazit, קטגוריה: פיצה
פורסם בתאריך: 25.04.10

פיצה ביתית מעולה, אהובה גם על הגדולים וגם על הקטנים. המתכון מתאים לשתי פיצות גדולות בתנור ביתי.

מרכיבים עיקריים: קמח, עגבניות, גבינות.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 70-80 חתיכות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לבצק  

קמח קילו
שמרים טריים  קוביה (50  גר')
מלח 2 כפות (30 גר)
דבש/סוכר 2 כפות (30 גר')
מים 2.5 כוסות  (כ-550 מ"ל)  

חומרים לרוטב העגבניות

עגבניות אדומות בשלות כ-4 עגבניות
שום קצוץ כפית (15 גר')
פפריקה כפית (15 גר')
מלח כפית (15 גר')
תימין כפית (15 גר')
בזיליקום טרי קצוץ כפית (15 גר') 

מעל הרוטב

גבינת עמק/אמנטל שתי כוסות (400 גר')
גבינת מוצרלה שתי כוסות (400 גר')
תוספות ע"פ הטעם: זיתים ירוקים/ שחורים, פטריות טריות, תירס, עגבניות שרי בצל וגבינה בולגרית.   

אופן הכנת המתכון

הכנת הבצק:

  1. מנפים קילו קמח, מערבבים עם המלח.
  2. ממיסים את השמרים בתוך קערית עם 3/4 כוס מים (מתוך כמות המים,לא בנוסף), עם הדבש/הסוכר, עד שרואים שהתערובת תופחת .
  3. מכניסים את השמרים לקמח ומתחילים ללוש, מוסיפים את המים לאט תוך כדי לישה. ניתן ללוש ביד/במיקסר, כ 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  4. מכסים את הבצק ומשאירים לתפיחה, עד להכפלת נפח הבצק

הכנת רוטב העגבניות:

קולפים את העגבניות, חותכים/ טוחנים ושמים בסיר, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים על אש קטנה, כשעתיים, לערבב מידי פעם. הרוטב טוב גם לפסטה, אני תמיד מכינה כמות גדולה ממנו ומשאירה בצנצנת במקרר, מצוין לפיצות,וכרוטב מהיר לפסטה.

 

הכנת הפיצה:

מחממים תנור ל 200 מעלות.

מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לגודל התבנית, משמנים מעט את התבנית בשמן זית.

מורחים את רוטב העגבניות

מפזרים גבינות ותוספות

אופים ב 200 מעלות למשך כ 25 דקות (בתנור ביתי), ודאו שהתחתית שזופה לפני שתוציאו.

 

בתאבון!

 

כותבת המתכון, פזית אסולין בעלת קייטרינג עוגות מהלב

www.ogot.co.il

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il