צילום: דני לרנר
לחם גבינות ארומטי ב-10 דקות עבודה
מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 20.05.11
מתכון לשבועות השף איל לביא להכנת לחם גבינות ארומטי ב-10 דקות עבודה בלבד, באדיבות טרה.
מרכיבים עיקריים: שמן זית, קצח, ביצים, גבינה צהובה, גבינה בולגרית, יוגורט, חמאה, קמח.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לבצק:
1 חבילה (350 גרם) קמח תופח
1 כף שמן זית
200 גרם חמאת טרה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
1 יחידות גביע יוגורט טרה טבעי
80 גרם גבינה צהובה, מגורדת בסגנון הולנדי
80 גרם גבינה בולגרית 5% של משק צוריאל, מגורדת בפומפייה עבה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
חומרים לאפייה:
1 כף שמן זית
1 ביצה, טרופה
2 כפות קצח
תבנית: אינגליש קייק
אופן הכנת המתכון
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בעזרת 1 כף שמן זית.
- מעבירים את כל החומרים לבצק למעבד מזון בעל להב מתכת ומעבדים ב"פולסים" (בהפסקות) עד לקבלת בצק. מעבירים את הבצק לתבנית ומעצבים אותו בעזרת הידיים לצורת התבנית.
- מברישים את הבצק בביצה הטרופה, זורים מעל את הקצח ואופים 30-25 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא יבש). מצננים ומגישים.
המלצת השף: במקור המתכון נלקח מהמטבח הבולגרי. אותו הבצק מכודרר ללחמניות קטנות הנקראות "בואיקוס" ונאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דק', פשוט ונפלא!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il