מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מאפה פלפלים קלויים ומנגולדצילום: דני לרנר

מאפה פלפלים קלויים ומנגולד

מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 20.05.11

מתכון לשבועות של השף איל לביא להכנת מאפה פלפלים קלויים ומנגולד, באדיבות טרה.

מרכיבים עיקריים: קמח, לימון, חמאה, מנגולד, כלב, ביצים, גבינה צהובה, אגוז מוסקט, שום.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לבצק פריך מלוח:
1 כוס + 1 כף קמח (180 גרם)
120 גרם חמאת טרה חתוכה לקוביות
3/4 כפית מלח
2 כפות מי קרח
4-3 טיפות מיץ לימון

חומרים למלית:
1 כף חמאת טרה
150 גרם עלי מנגולד שטופים
200 גרם פלפלים קלויים- קלופים
7 ביצים טרופות
200 מ"ל שמנת מתוקה עמידה 38% של טרה (3/4 כוס)
200 מ"ל חלב טרה 3%
200 גרם גבינה צהובה מגוררת בסגנון הולנדי
2 שיני שום, קלופות וכתושות
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 28 ס"מ

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הבצק:

  • מניחים את כל החומרים לבצק במעבד מזון בעל להב מתכת ומעבדים עד קבלת פירורי בצק.
  • מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד.
  • מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה, משטחים אותו על כל שטח פני התבנית, מהדקים לתחתית התבנית ולדפנותיה ומקפיאים למשך כ-15 דקות.
  • מכסים את התבנית בעזרת רדיד אלומיניום ומפזרים עליו שעועית יבשה (שתשמש כמשקולת שהבצק לא יתפח).
  • מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות ואופים את הבצק למשך כ-10 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את השעועית ורדיד האלומיניום.

אופן הכנת המלית:

  • ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומעבירים את עלי המנגולד לקערה גדולה.
  • חותכים את הפלפלים לרצועות ומוסיפים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים למלית ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
  • יוצקים את המלית מעל הבצק (האפוי).
  • מכניסים את המאפה לתנור (בחום 180 מעלות) ואופים למשך כ- 40-30 דקות (עד שהמאפה מתייצב), מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

המלצת השף:

ניתן להחליף את המנגולד בתרד או בכל ירק אחר שאוהבים, כגון זוקיני. ניתן לשדרג את המאפה ע"י הוספת 100 גרם סלמון מעושן חתוך למלית.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il