|
צילום: לירון אלמוג
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת
מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 24.05.11
מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת, באדיבות בן עמי ברתיני שביט.
מרכיבים עיקריים: ביצים, אבקת אפייה, חמאה, קורנפלור, אינסטנט פודינג בטעם וניל, שמנת חמוצה, גבינה לבנה.
משך ההכנה: 4 שעות
מספר מנות: תבנית עגולה בקוטר 26 סנטימטר
מצרכים להכנת המתכון
לתחתית: 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 3 חלמונים 50 גרם סוכר (¼ כוס) 3 גרם אבקת אפייה (1 כפית) 175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
למלית: 5 ביצים 300 גרם סוכר (½1 כוסות) 10 גרם סוכר וניל (1 שקית) 750 גרם גבינה לבנה 9% שומן 40 גרם קורנפלור (4 כפות) 40 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (4 כפות)
לציפוי שמנת חמוצה: 400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים) 65 גרם סוכר (⅓ כוס)
אופן הכנת המתכון
מכינים את התחתית:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים במספר פולסים קצרים חמאה, חלמונים, סוכר ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
- מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש ופירורי מדי מוסיפים כף מים.
- משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית (לא מעצבים שוליים).
- אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים חלבונים וכוס מהסוכר לקצף תפוח וכמעט יציב.
- בקערה מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה.
- מעבירים כ-1/3 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.
- יוצקים את המלית על התחתית האפויה. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה למעלה וכמעט יציבה (רק מעט רוטטת. העוגה תתפח מאוד באפייה ותרד קצת אחר כך). משאירים להתקרר בתנור הכבוי, כשהדלת סגורה, כ-3 שעות.
מכינים את הציפוי ומצפים:
- מוציאים את העוגה מהתנור ומחממים אותו ל-180 מעלות. בידיים רטובות מעט מיישרים ומחליקים את פני העוגה, עד שהם אחידים וללא סדקים.
- מערבבים יחד שמנת חמוצה וסוכר. מורחים על פני העוגה האפויה ומחזירים לתנור, לאפייה של 10 דקות. מצננים.
- מעבירים למקרר להתייצבות, ללילה לפחות (עד יומיים). שומרים במקרר ומגישים קר (לא ניתן להקפיא- ציפוי השמנת ייסדק בהפשרה).
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|