|
צילום: עדי זיו אב
עוגת מוס גבינה ומנגו
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.11
עוגת מוס גבינה ומנגו בבצק פריך, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: ביצים, אינסטינט פודינג, שמנת מתוקה, גבינה לבנה, חמאה, קמח, לימון, תפוזים.
משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 6-12 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1/2 כוס סוכר 200 גרם חמאה קרב חתוכה לקוביות 2 כוסות קמח תופח 1 חלמון
רכיבים למוס גבינה: 500 גרם גבינה לבנה 9% 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% 1 כוס סוכר 1 חבילת אינסטינט פודינג וניל גרידת לימון (משני לימונים)
רכיבים לציפוי מנגו: 1 כוס מחית מנגו (200 גרם) 1 כוס מיץ תפוזים טרי 2 כפות סוכר 1/2 שקית ג'לטין
1 תבנית עגולה קוטר 26 , או 3 תבניות אינגליש קצרות
אופן הכנת המתכון
- מערבבים במעבד מזון את הסוכר, החמאה והקמח עד להיווצרות מרקם פירורי.
- מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, מניילנים ומכניסים למקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגול (בקוטר גדול מעט מהתבנית) ואופים בתנור ב- 175 מעלות כ- 20 דקות עד שהבצק שחום.
- מקררים לגמרי ומעבירים לתבנית העגולה.
להכנת מוס הגבינה:
- מקציפים בקערת מיקסר את הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה, כוס הסוכר, אינסטנט פודינג וניל וגרידה מ-2 לימונים, עד לקבלת קרם יציב.
- מוזגים את הבלילה לתוך תחתית הבצק האפויה, משטחים היטב, ומקפיאים לפחות שעתיים.
להכנת ציפוי המנגו:
- בסיר על אש נמוכה ממיסים את מחית המנגו (אפשר לקנות בחנויות המתמחות בקונדיטוריה של חברת בוארון או להכין ממנגו טרי), מיץ התפוזים, הסוכר, מערבבים ומכבים את האש.
- ממיסים את הג'לטין במים קרים ומחכים עד שכל הג'לטין ספח את המים. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב עם בלילת המנגו על אש נמוכה כ -2 דקות, לא מרתיחים!
- מקררים כחצי שעה, מוזגים על שכבת מוס הגבינה ושומרים במקפיא.
יש להפשיר את העוגה כשעתיים שעתיים לפני האכילה במקרר בלבד, אפשר לשמור עד שבוע במקרר.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|