מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת מוס גבינה ומנגוצילום: עדי זיו אב

עוגת מוס גבינה ומנגו

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.11

עוגת מוס גבינה ומנגו בבצק פריך, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: ביצים, אינסטינט פודינג, שמנת מתוקה, גבינה לבנה, חמאה, קמח, לימון, תפוזים.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 6-12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרב חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח תופח
1 חלמון

רכיבים למוס גבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
2 מיכלי שמנת מתוקה 32%
1 כוס סוכר
1 חבילת אינסטינט פודינג וניל
גרידת לימון (משני לימונים)

רכיבים לציפוי מנגו:
1 כוס מחית מנגו (200 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות סוכר
1/2 שקית ג'לטין

1 תבנית עגולה קוטר 26 , או 3 תבניות אינגליש קצרות

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים במעבד מזון את הסוכר, החמאה והקמח עד להיווצרות מרקם פירורי.
  • מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד, מניילנים ומכניסים למקרר לשעה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגול (בקוטר גדול מעט מהתבנית) ואופים בתנור ב- 175 מעלות כ- 20 דקות עד שהבצק שחום.
  • מקררים לגמרי ומעבירים לתבנית העגולה.

להכנת מוס הגבינה:

  • מקציפים בקערת מיקסר את הגבינה הלבנה, השמנת המתוקה, כוס הסוכר, אינסטנט פודינג וניל וגרידה מ-2 לימונים, עד לקבלת קרם יציב.
  • מוזגים את הבלילה לתוך תחתית הבצק האפויה, משטחים היטב, ומקפיאים לפחות שעתיים.

להכנת ציפוי המנגו:

  • בסיר על אש נמוכה ממיסים את מחית המנגו (אפשר לקנות בחנויות המתמחות בקונדיטוריה של חברת בוארון או להכין ממנגו טרי), מיץ התפוזים, הסוכר, מערבבים ומכבים את האש.
  • ממיסים את הג'לטין במים קרים ומחכים עד שכל הג'לטין ספח את המים. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב עם בלילת המנגו על אש נמוכה כ -2 דקות, לא מרתיחים!
  • מקררים כחצי שעה, מוזגים על שכבת מוס הגבינה ושומרים במקפיא.

יש להפשיר את העוגה כשעתיים שעתיים לפני האכילה במקרר בלבד, אפשר לשמור עד שבוע במקרר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il