מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת בבקה שמרים גבינהצילום: עדי זיו אב

עוגת בבקה שמרים גבינה

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.11

מתכון לבבקה שמרים גבינה (בצק שמרים קראנצ' עם קיפולי חמאה וגבינה), באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: גבינת כנען, גבינה לבנה, אינסטנט פודינג, ביצים, קורנפלור, שמרים, חמאה.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 2 תבניות בבקה

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
1 קובייה שמרים טריים
100 מ"ל חלב
3/4 כוס סוכר
4 יח' ביצים מס' 1
1 קילו קמח לחם
400 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית מלח

למלית:
400 גרם גבינת כנען יבשה
500 גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
3 יח' חלמונים
1/3 חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור

כמות ל 2 תבניות בבקה – קוטר 20, עם חור במרכז, גובה 5 ס"מ

אופן הכנת המתכון

בצק הבבקה הוא בצק שמרים קראנצ', שזהו בצק כרוך עם קיפולי חמאה, להלן מתכון פשוט יותר לעשייה ביתית של בצק שמרים בריוש מתוק:

להכנת הבצק:

  • ממיסים את השמרים בחלב במיקרו לכמה שניות עד איחוד.
  • מערבבים במיקסר את החלב, שמרים, קמח, ביצים וסוכר כ-5 דקות על מהירות נמוכה.
  • מוסיפים את החמאה לאט, לאט אל המיקסר עד שכולה נבלעת בבצק.
  • מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות בינונית ללישה של 3 דקות עד יצירת בצק רך וגמיש.
  • מעבירים את הבצק לקערה ומניילנים, אפשר להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בטמפ' חדר עד הכפלת הנפח.

בינתיים יש להכין את המלית:

  • טורפים את כל הרכיבים היטב עד מרקם חלק, ומקררים מעט.
  • מרדדים במשטח מקומח את הבצק למלבן, למרוח את מלית הגבינה על 3/4 בצק. מגלגלים את הבצק ל"נחש" הדוק, וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.
  • מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים פתוחות לכיוון החוץ צמוד, ומתפיחים כ-45 דקות עד הכפלת הנפח.
  • מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב ואופים בתנור חם ב- 175 מעלות כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה. מורחים מי סוכר (יחס שווה של סוכר ומים) על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.

בתיאבון!

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il