|
צילום: עדי זיו אב
עוגת בבקה שמרים גבינה
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.11
מתכון לבבקה שמרים גבינה (בצק שמרים קראנצ' עם קיפולי חמאה וגבינה), באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: גבינת כנען, גבינה לבנה, אינסטנט פודינג, ביצים, קורנפלור, שמרים, חמאה.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 2 תבניות בבקה
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 1 קובייה שמרים טריים 100 מ"ל חלב 3/4 כוס סוכר 4 יח' ביצים מס' 1 1 קילו קמח לחם 400 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות 1 כפית מלח
למלית: 400 גרם גבינת כנען יבשה 500 גרם גבינה לבנה 9% 3/4 כוס סוכר 3 יח' חלמונים 1/3 חבילה אינסטנט פודינג וניל 2 כפות קורנפלור
כמות ל 2 תבניות בבקה – קוטר 20, עם חור במרכז, גובה 5 ס"מ
אופן הכנת המתכון
בצק הבבקה הוא בצק שמרים קראנצ', שזהו בצק כרוך עם קיפולי חמאה, להלן מתכון פשוט יותר לעשייה ביתית של בצק שמרים בריוש מתוק:
להכנת הבצק:
- ממיסים את השמרים בחלב במיקרו לכמה שניות עד איחוד.
- מערבבים במיקסר את החלב, שמרים, קמח, ביצים וסוכר כ-5 דקות על מהירות נמוכה.
- מוסיפים את החמאה לאט, לאט אל המיקסר עד שכולה נבלעת בבצק.
- מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות בינונית ללישה של 3 דקות עד יצירת בצק רך וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה ומניילנים, אפשר להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בטמפ' חדר עד הכפלת הנפח.
בינתיים יש להכין את המלית:
- טורפים את כל הרכיבים היטב עד מרקם חלק, ומקררים מעט.
- מרדדים במשטח מקומח את הבצק למלבן, למרוח את מלית הגבינה על 3/4 בצק. מגלגלים את הבצק ל"נחש" הדוק, וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.
- מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים פתוחות לכיוון החוץ צמוד, ומתפיחים כ-45 דקות עד הכפלת הנפח.
- מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב ואופים בתנור חם ב- 175 מעלות כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה. מורחים מי סוכר (יחס שווה של סוכר ומים) על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|