|
צילום: מטבחונט
גליליות חזה עוף וערמונים על מצע קרם בטטה
מאת: מטבחונט, קטגוריה: חזה עוף
פורסם בתאריך: 28.05.11
גליליות חזה עוף במלית בטטה, אגוזים וסילאן, בציפוי פנקו וקרם בטטה.
מרכיבים עיקריים: ערמונים, חזה עוף, סילאן, בטטה, כוסברה, ביצים, בצל, פירורי פנקו, קמח, כורכום.
משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: כ-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
4-6 חזה עוף משוטח לשניצלים 1 בטטה מבושלת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות 1 בטטה קלופה לא מבושלת חתוכה גס כוס כוסברה קצוצה 2 חבילות ערמונים מבושלים וארוזים בוואקום (מהסופר) 2 כפות סילאן 100 גרם אגוזים קצוצים גס 1 בצל חצי קופסא שמנת לבישול פרווה (אני ממליצה על זו של אלפרו על בסיס סויה) 2 כוסות מים מעט קמח 2 ביצים טרופות חצי כפית כורכום חצי כפית מלח פנקו (פירורי לחם יפנים – יש בסופר) שמן לטיגון
אופן הכנת המתכון
המתכון הזה זכה במקום הראשון בתחרות המתכון הסודי של השנה בקבוצת "סודות המטבח" בפייסבוק.
הכנת הגליליות:
- משטחים כל חזה עוף בנפרד עם פטיש שניצלים (לא דק מדי).
הכנת המלית:
- קוצצים בינוני ערמונים מחבילה אחת ומטגנים בשמן זית עם האגוזים טיגון קל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבטטה המבושלת, כף סילאן ומעט מלח ומטגנים על אש נמוכה כשתי דקות נוספות (נזהרים שלא למעוך את הבטטה).
- מוסיפים את הכוסברה ונותנים טיגון נוסף של עוד כדקה. ומשתדלים לא להתעלף בשלב זה מהריח...
- שמים מהמלית על צד אחד של חזה העוף (בצד של השוליים הרחבים יותר), מקפלים פנימה פינות ומגלגלים לצורת גליל.
- מוסיפים את הכורכום והמלח לביצים וטורפים היטב.
- מכינים שלוש צלחות. צלחת עם קמח, קערה עם תערובת הביצים, וצלחת עם פירורי פנקו.
- טובלים כל גליל בקמח, ביצה ופנקו (לפי הסדר הזה בדיוק) ומטגנים בשמן חם עד להזהבה מכל הכיוונים.
הכנת הקרם:
- מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את השקית השניה של הערמונים ואת הבטטה החתוכה.
- מוסיפים את המים, מלח, כף סילאן ומבשלים עד לריכוך הבטטה.
- מעבירים הכל למעבד מזון וטוחנים למשחה.
- מעבירים דרך מסננת ומחזירים לסיר.
- מוסיפים את השמנת ומרתיחים מחדש.
- מבשלים עוד 2-3 דקות.
ההגשה:
- שמים על הצלחת כמה כפות מהקרם.
- חותכים גליל בצורה אלכסונית ומניחים מעל הקרם מדליונים מדליונים,
- ניתן לפזר מעל עוד טיפה כוסברה קצוצה.
תהנו ובתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|