|
צילום: בועז לביא
קיש סלק ברוקפור ואגוזי מלך
מאת: קישריה, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 28.05.11
מתכון להכנת קיש סלק ברוקפור ואגוזי מלך, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.
מרכיבים עיקריים: קורנפלור, שמנת מתוקה, חומץ, ביצים, גבינת ריקוטה, קמח, חמאה.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ
מצרכים להכנת המתכון
רכיבים לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ): 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 200 גרם קמח 1/2 כפית מלח 1 כפית סוכר 3 כפות מים קרים 1/2 כפית חומץ
לרויאל: 1 שמנת מתוקה לבישול 2 ביצים 50 גרם קורנפלור 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 150 גרם גבינת ריקוטה
אופן הכנת המתכון
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
- מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
- מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..
- קולפים את הסלק וחותכים לקוביות בינוניות, מערבבים בקערה עם הסילאן, שמן קנולה, מלח פלפל והרוזמרין. צולים בתנור בחום בינוני עד שהסלקים מתרככים.
- מסדרים את הסלקים על קלתית הבצק. מפוררים את גבינת הרוקפור בין הסלקים, יוצקים את הרויאל ומפזרים אגוזי מלך מעל.
- אופים את הקיש במשך כ-45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|