מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טארט גבינה בסגנון כנאפהצילום: ליאת דולב

טארט גבינה בסגנון כנאפה

מאת: קישריה, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 28.05.11

מתכון לטארט גבינה בסגנון כנאפה, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.

מרכיבים עיקריים: איטריות קדאיף, חמאה, ביצים, פיסטוקים, מי ורדים, גבינת ריקוטה, קמח.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לבצק:
160 גרם חמאה
250 גרם קמח
70 גרם סוכר
1 ביצה

רכיבים למלית:
250 גרם ריקוטה ללא מלח
150 גרם גבינת תום מגורדת גס
4 חלמונים
1 כפית וניל
300 גרם איטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס פיסטוק קצוץ גס
כוס סוכר
1 כוס מים
מי ורדים לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.
  2. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
  5. מערבבים בקערה את הגבינות עם החלמונים והוניל. מורחים את התערובת על קלתית הבצק
  6. מערבבים בקערה את הקדאיף עם החמאה עד ציפוי אחיד של האיטריות ומסדרים מעל הגבינה.
  7. מפזרים את הפיסטוקים ואופים בחום בינוני 160 מעלות כ 20 דקות, עד שהאיטריות מזהיבות.
  8. בנתיים מרתיחים את המים עם הסוכר, מנמיכים ומצמצמים עוד כ רבע שעה עד שנוצר סירופ סמיך, מוסיפים את מי הורדים ומצננים מעט
  9. ממש לפני ההגשה יוצקים בעדינות את הסירופ על הטארט החם ומגישים מיד

טיפ: ניתן להכין את הטארט מבעוד מועד ולשמור בקרור, לפני ההגשה מחממים מעט ויוצקים את הסירופ.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il