|
צילום: ליאת דולב
טארט גבינה בסגנון כנאפה
מאת: קישריה, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 28.05.11
מתכון לטארט גבינה בסגנון כנאפה, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.
מרכיבים עיקריים: איטריות קדאיף, חמאה, ביצים, פיסטוקים, מי ורדים, גבינת ריקוטה, קמח.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
רכיבים לבצק: 160 גרם חמאה 250 גרם קמח 70 גרם סוכר 1 ביצה
רכיבים למלית: 250 גרם ריקוטה ללא מלח 150 גרם גבינת תום מגורדת גס 4 חלמונים 1 כפית וניל 300 גרם איטריות קדאיף 100 גרם חמאה מומסת חצי כוס פיסטוק קצוץ גס כוס סוכר 1 כוס מים מי ורדים לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
- מערבבים בקערה את הגבינות עם החלמונים והוניל. מורחים את התערובת על קלתית הבצק
- מערבבים בקערה את הקדאיף עם החמאה עד ציפוי אחיד של האיטריות ומסדרים מעל הגבינה.
- מפזרים את הפיסטוקים ואופים בחום בינוני 160 מעלות כ 20 דקות, עד שהאיטריות מזהיבות.
- בנתיים מרתיחים את המים עם הסוכר, מנמיכים ומצמצמים עוד כ רבע שעה עד שנוצר סירופ סמיך, מוסיפים את מי הורדים ומצננים מעט
- ממש לפני ההגשה יוצקים בעדינות את הסירופ על הטארט החם ומגישים מיד
טיפ: ניתן להכין את הטארט מבעוד מועד ולשמור בקרור, לפני ההגשה מחממים מעט ויוצקים את הסירופ.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|