תבשיל עוף משמש מרוקאי
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: נתחי עוף
פורסם בתאריך: 06.06.11
מתכון להכנת תבשיל עוף ומשמש מרוקאי, יכול להיות תחליף מצוין לחמין המוכר והטוב.
מרכיבים עיקריים: עוף, שמן זית, בצל, שום, כורכום, כמון, זעפרן, קינמון, פפריקה חריפה, זנגביל, צימוקים, שקדים, פטרוזליה.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
8 חתיכות עוף, שוקיים וחזה (לבחירתכם)
2 כפות שמן זית
2 בצלים פרוסים ליריחים
2 שיני שום
מעט זעפרן (לא חייב)
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
1/2 כפית פפריקה חריפה
מיץ תפוחים או עגבניות (תלוי בגודל הסיר)
400 גרם משמש מיובש
400 גרם שקדים
250 גרם שזיפים מיובשים, או צימוקים
חופן עלי פטרוזליה קצוצה
אופן הכנת המתכון
- בסיר כבד או בטנג'ין, לטגן את העוף קלות עד שמזהיב.
- להוסיף את הבצל והשום ולטגן כ-5 דקות.
- להוסיף את הזעפרן, כורכום, כמון, פפריקה, קינמון וג'ינג'ר.
- להוסיף את המיץ, עד לכיסוי העוף ולהביא לרתיחה. לערבב מידי פעם.
- להוסיף כמחצית מכמות הפטרוזליה לסיר.
- לכסות הסיר ולבשל על אש קטנה כשעה בערך, והנה לכם עוף מתקתק בנוסח מרוקאי אסלי.
- לפני ההגשה להוסיף את שאר הפטרוזליה.
תהנו!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il