מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, מצות, שמנת מתוקה, עוגות לפסח.
- מניחים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה וחסינת חום.
- מרתיחים את השמנת והמלח בסיר.
- מורידים מהאש ושופכים את השמנת על השוקולד והחמאה.
- מערבבים היטב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמריי והתערובת אחידה.
- מוסיפים חצי כוס חלב ומערבבים היטב.
משרים את המצות:
מכינים קפה קר - ממיסים כפית נס בטיפונת מים רותחים עם כוס חלב. משרים כל מצה בנס קפה משני צידיה כך שתספוג את הנוזלים (לשים לב לא להשרות יותר מדי). מנערים את המצה מהנוזלים ומניחים בתבנית. יוצקים מעל תערובת השוקולד תוך הקפדה שכולה תהיה מכוסה. ממשיכים ליצור שכבות נוספות ומסיימים בשכבה נדיבה של שוקולד.
מכניסים למקרר ומגישים קר.
בתיאבון!