מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ברוסקטות (טוסטונים) עם טפאנד זיתיםצילום: Janet Layher, Fotolia

ברוסקטות (טוסטונים) עם טפאנד זיתים

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: אוכל איטלקי
פורסם בתאריך: 07.06.11

מתכון להכנת ברוסקטות עם טפאנד זיתים. מצוין כמנת פתיחה או כמנה ראשונה.

מרכיבים עיקריים: זיתים, שום, ברנדי, פטרוזליה, רכז רימונים, לימון, שמן זית, אנשובי.

משך ההכנה: 10 דקות
מספר מנות: 20 יחידות

מצרכים להכנת המתכון

1.5 כוס זיתים שחורים
3 פילטים של אנשובי (בערך חצי קופסא)
3 כפות של צלפים (אופציונלי)
חופן עלי פטרוזליה קצוצה
4 שיני שום, מעוכות
1.5 כפות ברנדי או רכז רימונים
מיץ מחצי לימון
פלפל לבן
60 מ"ל שמן זית
שמן לשימון התבנית (או ספריי)
20 פרוסות בגט 0.5 ס"מ לערך

אופן הכנת המתכון

לשים כל המרכיבים (מלבד הבגט) בבלנדר, ולטחון בפולסים, עד לקבלת מרקם ממרחי.

לשמן התבנית, ופרוסות הבגט קלות, למרוח הטפנאד ולאפות בתנור 180 מעלות 10-15 דקות, עד שמזהיבים.

נהדר כנמת פתיחה או לצד סלטים טובים.

תהנו.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il