מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ריבת אתרוגים ביתיתצילום: lemon3.co.il

ריבת אתרוגים ביתית

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: ריבות
פורסם בתאריך: 15.06.11

מתכון פשוט וטעים לריבת אתרוגים, ממש בקרוב יוצפו השווקים וחשוב לדעת מה לעשות איתם. הרמב"ם טוען שמקל על הלידה, אני אומר שהיא מאוד טעימה.

מרכיבים עיקריים: אתרוגים, לימון, סוכר.

משך ההכנה: 2-3 דקות
מספר מנות: 1 ליטר

מצרכים להכנת המתכון

1.5 ק"ג אתרוגים (אני השתמשתי באחד ממש גדול ששקל קילו וחצי)
600 גרם סוכר
2 פרוסות לימון

אופן הכנת המתכון

  • לחתוך את האתרוג לפלחים, ולהוציא את הגלעינים.
  • לבשל במים רותחים (רצוי בסיר טפלון או בסיר יציקה עבה) ולהחליף את המים לפחות 4-6 פעמים תלוי במרירות האתרוג (אפשר פשוט לטעום) ולבדוק רכות עם קיסם.
  • לסנן ולקרר מעט, ולקלף את הקליפה הצהובה, ולקצוץ את החלק הלבן במידה הרצויה לכם, אם אתם אוהבים חתיכות פרי בריבה, תחתכו גס... במידה ולא, תוכלו לטחון מעט בבלנדר (בפולסים) לרמה הרצויה, או לקצוץ דק.
  • להחזיר לסיר (לא לבשל עדיין) ולהוסיף את הסוכר ולערבב. לאחר כ-45-60 דקות, יווצר מעין סירופ  נוזלי ושקוף (מהריאקציה של הסוכר והפרי).
  • להחזיר לבישול בלהבה קטנה למשך כשעתיים וחצי. לבחוש לפחות כל רבע שעה, עד שהריבה מסמיכה דיה.

תהנו!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il