מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק שעועית שחורה

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: מרק שעועית
פורסם בתאריך: 16.06.11

מרק שעועית שחורה, מצוין כמנת פתיחה או בקיץ כמנה עיקרית. לאנשים שאוהבים מרק חם כל השנה. נתקלתי במקרה בשעועית שחורה אורגנית בסופר, היא נראתה לי מדהים והייתי חייב לעשות איתה משהו. אז הנה לכם!

מרכיבים עיקריים: שעועית שחורה, בצל, בצל ירוק, פטרוזיליה, שמנת.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 6-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כוסות שעועית שחורה (בערך 500 גרם, שקית)
חצי בצל חתוך ליריחים
5 שיני שום מעוכות
2 כפות שמן סויה / חמניות / קנולה.
2 פחיות קטנות של צ'ילי מוכן
רבע כוס פטרוזליה או כוסברה קצוצים
6 עלי בצל ירוק קצוצים, להפריד החלק הלבן מהירוק
מלח פלפל
1 כוס שמנת במידה ותעדיפו את המרק חלבי

אופן הכנת המתכון

  • לברור קלות את השועעית, ולהוציא חלקים שבורים, או לא שלמים.
  • לשטוף במים קרים, לסנן ולשים בסיר.
  • להוסיף מים רותחים, 3-4 סנטימטר יותר מהשעועית (8-9 כוסות בערך) ולהביא לרתיחה על אש גבוהה.
  • להוסיף את הבצל, השום והשמן ולכסות הסיר.
  • לבשל על אש קטנה לפחות כשעתיים (הזמן תלוי בקשיחות השעועית, אם היא עדיין קשה, להמשיך הבישול).
  • להוסיף המלח, ולבשל לרבע שעה נוספת. להוסיף מים רותחים במידת הצורך (המים אמורים להיות גבוהים יותר מהשעועית ב3-4 ס"מ).
  • לקרר קלות, ולהעביר חצי כוס מהשעועית הצידה ולטחון בבלנדר בפולסים, עד לקבלת מרקם מרקי.
  • להוסיף את שאר המרכיבים.
  • להחזיר את השעועית הטחונה והלא טחונה לסיר, ולבשל 15 דקות נוספות.
  • להוסיף שמנת ובצל ירוק בצלחת לפני ההגשה.

הצבע השחור של המרק משתלב מצויין בצבע הלבן של השמנת והבצל הירוק. מרק מרשים, טעים ומיוחד מאוד. 

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il