סלט טבולה ישראלי
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: סלט טאבולה
פורסם בתאריך: 16.06.11
סלט טבולה (טאבולה) מעט שונה מהמוכר. קל, בריא ומהיר הכנה. כמנה ראשונה או כמנה עיקרית.
מרכיבים עיקריים: שעורה, בורגול, דוחן, סלרי, מלפפונים, עגבניות, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, פלפל אדום, גמבה, בצל, שמן זית.
משך ההכנה: 60 דקות
מספר מנות: 6-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
350 גרם בורגול / שעורה / דוחן
רבע כוס שמן זית
רבע כוס מיץ לימון טרי
כוס סלרי קצוץ, החלק הירוק והעלים
1 מלפפון מקולף וקצוץ
2 עגבניות ללא הליבה, קצוצות (רצוי תמר)
1 בצל סגול קטן וקצוץ
מלח פלפל
1 כוס נענע או בזיליקום או חצי חצי קצוצים
אופן הכנת המתכון
לבישול הבורגול או השעורה או הדוחן: בסיר, להרתיח חצי ליטר מים, חצי כפית מלח ו-4 כפות שמן זית. ברגע שרתח לשפוך על הבורגול / שעורה / דוחן, ולהשרות לפחות לשעה. הם כבר יספגו את המים המלח והשמן. לצנן.
להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב ולתקן תיבול ולקרר לפחות למשך כשעתיים לפני ההגשה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il