מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ספגטי מיט בולס, או בשמו העברי: מקרוני וכדורי בשרצילום: מנהל האתר

ספגטי מיט בולס, או בשמו העברי: מקרוני וכדורי בשר

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: מקרוני
פורסם בתאריך: 16.06.11

מתכון עממי פשוט וטעים, הילדים אוהבים וההורים מרוצים והאורחים מזילים.

מרכיבים עיקריים: פסטה, עגבניות, בזיליקום, בשר טחון, אורגנו, גמבה, יין לבן, פירורי לחם.

משך ההכנה: 30-45 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לקציצות המיט בולס:
500 גרם בשר טחון דק (לבקש מהקצב לטחון פעמיים)
חצי כוס פירורי לחם או שבבי סויה יבשה
רבע כוס מי סודה או כל שתיה מוגזת אחרת
חצי כפית אורגנו יבש
חצי כפית בזיליקום יבש
חצי כפית זעתר
ביצה טרופה קלות

לרוטב פסטה:
2 קופסאות של עגבניות משומרות, קוביות או שלמות
2 שיני שום מעוכות
רבע כוס יין לבן (לא חובה)
500  גרם פסטה ספגטי
1 כף רסק עגבניות
1 גזר
1 בצל בינוני
1 כף אבקת מרק
10 עלי בזיליקום טריים או 20 עלי אורגנו טרי קצוצים

אופן הכנת המתכון

לקציצות המיט בולס:

  • לערבב את כל המרכיבים יחד לעיסה יציבה ולא מתפרקת, במידה וחסרים נוזלים, ניתן להוסיף עוד מי סודה לשתיה (או כל שתיה מוגזת אחרת,רצוי לא דיאט). לטעום ולתקן תיבול.
  • לבשל הפסטה אל דנטה ,ולסנן (תלוי בסוג הפסטה, נע בין 8-13 דקות)

לרוטב הספגטי:

  • לטחון בבלנדר את הגזר והבצל (או בפומפיה בשניים הכי קטנות) ולטגן קלות ב-2 כפות שמן, כ-4-5 דקות, להוסיף את השום.
  • לסנן את הגבניות ולשמור את הנוזלים.
  • להוסיף את העגבניות המסוננות לסיר, ולבשל כ-4 דקות נוספות, להוסיף את מיץ העגבניות, ואבקת המרק, ולקחת כוס ממי הפסטה המבושלים ולהוסיף לרוטב, ולהוסיף את שאר המרכיבים.
  • להוסיף הקציצות להנמיך את האש ולבשל כ-20 דקות באש נמוכה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il