מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פרפרי פסטה בגבינה כחולה

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: פפרדלה
פורסם בתאריך: 16.06.11

מתכון מצוין לאוהבי בגבינות המעודנות,כגון הבלו ציס (Blue Cheese) וגבינה צרפתית כחולה (French Blue Cheese) או גבינת רוקפור.

מרכיבים עיקריים: גבינת רוקפור, גבינה כחולה, פטרוזיליה, מרווה, שמנת, חמאה, לימון.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם פסטה פרפרים או פנה מקמח מלא
250 גרם גבינה כחולה לבחירתכם, בלו צ'יז מסורתי או צרפתי (מעודן יותר מהגבינה האמריקאית) או רוקפור
180 מ"ל שמנת לבישול
גרידת לימון מלימון אחד
3 בצלי שאלוט, או בצל סגול בינוני וקצוץ
50 גרם חמאה
חופן עלי פטרוזליה, רק עלים, קצוצים
5 עלי מרווה טריים, קרועים בגסות ביד
חצי כפית אגוז מוסקט (רצוי מוגורד במקום ולא קנוי טחון)
מלח פלפל לבן

אופן הכנת המתכון

  • לבשל הפסטה אל דנטה (8-13 דקות תלוי בפסטה) קמח מלא לוקח יותר זמן בישול.
  • בסיר, להוסיף חמאה ולטגן קלות את הבצל, להוסיף את המרווה, השמנת,אגוז המוסקט, ומעט מלח ופלפל לבן, להביא את כל המרכיבים לרתיחה קלה, ולהוסיף את הגבינה המפוררת, ולבשל כ-4 דקות נוספות, להוסיף את כל שאר המרכיבים, לערבב, ולהוסיף את הפסטה המבושלת.
  • לערבב בעזרת מלקחיים (או להקפיץ המחבת) ולהגיש.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il