מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

חומוס משורש סלרי ופטרוזיליה

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: מטבלים
פורסם בתאריך: 16.06.11

מטבל משורש סלרי ופטרוזיליה, נראה ומרגיש ממש כמו חומוס, טעים, בריא ומזין. רענון משודרג לחומוס המוכר והאהוב. בריא ומיוחד.

מרכיבים עיקריים: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, טחינה, מלח, שמן זית.

משך ההכנה: 30-45 דקות
מספר מנות: 4-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם שורש סלרי, שטוף נקי וחתוך לרבעים
250 שורש פטרוזיליה
3-4 שיני שום מעוכות
1 כוס מים (או כוס ציר עוף / בקר / ירקות)
1 כף אבקת מרק 4-6 כפות טחינה גולמית, רצוי טחינה מלאה.
4 כפות שמן זית
1 לימון סחוט

אופן הכנת המתכון

  • לחמם שמן הזית בסיר ולטגן הבצל קלות, עד שמזהיב, ולהוסיף את השורשים ולבשל 5-7 דקות עד שמתרכים.
  • להוסיף את אבקת המרק, השום וכוס המים (או ציר) ולבשל ללא מכסה למשך כ-15 דקות (עד שמתאדים המים). השורשים אמורים להיות רכים ולא מלאי מים (במידה ולא רך מספיק, ניתן להוסיף קצת מים. במידה ומלא מים, ניתן לבשל עוד מספר דקות ללא תוספת מים עם שיתאדו כל המים).
  • לצנן קלות ולטחון בבלנדר בפולסים. להוסיף את הטחינה והלימון ולתקן תיבול.

אפשר להגיש את זה ממש כמו חומוס, עם שמן זית ופטרוזליה... וכמובן פיתות טריות.

בתיאבון ולבריאות!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il