|
פטריות בשום חמאה ואגוזים
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: פטריות
פורסם בתאריך: 16.06.11
מבחר פטריות מוקפצות בשום חמאה אגוזים ויין לבן, מתכון מעולה לעונה זאת של השנה, שהפטריות בשפע.
מרכיבים עיקריים: פטריות שמפיניון, פטריות פורטבלו, פטריות שיטאקי, פטריות פורציני, פטריות יער, שום, חמאה, יין לבן, עירית, צנוברים, אגוזי מלך.
משך ההכנה: 15-30 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
600 גרם מבחר פטריות (שיטאקי, פורטובלו, שמפניון, יער, קרימני וכ'ו) 150 גרם חמאה 6-7 שיני שום מעוכות 5 כפות יין לבן יבש 80 גרם צנוברים או אגוזי מלך 10 גבעולי עירית קצוצים רבע כוס רימונים מגורענים
אופן הכנת המתכון
- לנקות ולהוריד קצוות מהפטריות הגדולות, לחתוך את הפטריות הגדולות ל- 4-6 תלוי בגודל.
- לחמם תנור 200 מעלות.
- לערבב את כל המרכיבים (מלבד הצנוברים, והעירית) יחד בכערה, עד שהפטריות מכוסות בחמאה ויין לבן. ולהכניס לתנור כ-15 דקות, עד שמתחילות להזהיב, להוציא ולהוסיף את הצנוברים ולערבב בעדינות בעזרת לקקן (בכדיי לא לשבור את הפטריות), ולאפות ל-10 דקות נוספות, או עד שמזהיב.
- להוסיף את העירית הקצוצה והרימונים ולהגיש.
מצוין כמנת פתיחה, לכל סוגי המאכלים (במידה ותעדיפו פרווה, ניתן להמיר עם שמן זית) מעורר תאבון, ובריא מאוד.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|