מרכיבים עיקריים: סלק, שמן זית, לימון.
1 קג סלק אדום טרי.
1 לימון, סחוט למיץ.
חצי כפית מלח.
50 מ"ל שמן זית.
תודה לאחותי הגדולה על המתכון הנהדר הזה.מקלפים את הסלק, ומשאירים את גבעולי הסלק (כדי שיהיה נוח לגרד בפומפיה). מגרדים בפומפיה, על החלק הגס והארוך (או בקוצץ ירקות חשמלי, על מגרדת, אל תשכחו להוריד הגבעולים).מוסיפים מיץ לימון, מלח, ושמן זית. מגישים ונהנים מסלט בעל ערכים תזונתיים גבוהים וטעמים נהדרים.במידה ותרצו, תוכלו להוסיף 2-3 שיני שום או מעט פטרוזיליה.
תנו ללימון לעבוד כ 10-15 והסלט יוצא כבוש, ומלא ויטמינים וערכים תזונתיים.אני מכין אותו, במתכונת המקורית והוא יוצא נהדר.