מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פאי מוס חמאת בוטנים ושוקולדצילום: מטבחונט

פאי מוס חמאת בוטנים ושוקולד

מאת: מטבחונט, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 24.06.11

מתכון נפלא להכנת עוגת פאי מוס עם חמאת בוטנים והמון שוקולד. כמה שהעוגה הזו יפיפיה ומפתה, ככה היא קלה כל כך להכנה ושלא נדבר על הטעם. מעלפת ברמות על. מילה שלי. למי שלא מצליח להשיג את הצ'יפסים חמאת בוטנים, ניתן להמיר בשוקולד צ'יפס לבן.

מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, חלב, חמאה, בוטנים, בסקוויטים, גבינת שמנת, שוקולד מריר.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 6-12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

החומרים לבסיס: (תבנית פאי מתפרקת בגודל 26)
250 גרם בסקוויטים בטעם שוקולד
50 גרם בוטנים - קלופים, קלויים וטחונים
150 גרם חמאה מומסת

החומרים לקרם:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
1 כוס חלב
200 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי (כמו נפוליאון)
1 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים

החומרים לקרם שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה
25 גרם חמאה

עוד צריך: כמובן - חפיסה שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים או שוקולד לבן

אופן הכנת המתכון

הכנת הבסיס:

  • טוחנים את הבסקוויטים במעבד מזון ומערבבים עם הבוטנים והחמאה המומסת.
  • מהדקים היטב לתבנית פאי (רצוי מתפרקת כדי שיהיה ניתן לשלוף את העוגה).
  • מקררים במקפיא כחצי שעה.
  • מפזרים מעט שוקולד צ'יפס על גבי התחתית.

מכינים את הקרם:

  • במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג, החלב והסוכר לקצפת יציבה.
  • מעבירים לכלי אחר גדול ועמוק.
  • מוסיפים לקערת המיקסר (בלי לשטוף אותה) את גבינת השמנת ואת חמאת הבוטנים ומקציפים עד שנוצרת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את תערובת חמאת הבוטנים לקרם שבכלי השני ומערבבים בעדינות בתנועות קטיפתיות.
  • מיישרים את פני הקרם ומכניסים להקפאה שוב לחצי שעה.

מכינים את קרם השוקולד:

  • מעבירים את כל החומרים לכלי למיקרו וממיסים את הכל לקרם חלק ומבריק.
  • מוציאים את העוגה מההקפאה ושופכים את הקרם בעודו חם. מיישרים את פני הקרם ומקשטים בעוד שוקולד צ'יפס.
  • מקררים לילה במקרר ושולפים את העוגה החוצה מהתבנית.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il