מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קיש בצל וגבינהצילום: יסמים ואריה

קיש בצל וגבינה

מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 28.06.11

מתכון נפלא וטעים במיוחד להכנת קיש בצל, באדיבות קנדיטוריית בן עמי.

מרכיבים עיקריים: קמח, גבינה לבנה, גבינה צהובה, אבקת אפייה, בצל, לימון, חמאה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 גרם מלח (½ כפית)  
1 גרם סוכר (¼ כפית)
1 כפית מיץ לימון 
2 כפות מים קרים
180 גרם קמח (1/4 1 כוסות)

למלית:
25 גרם חמאה
750 גרם בצל, פרוס לטבעות דקות (כ-5 בצלים גדולים)
120 מ"ל מים (1/2 כוס)
75 גרם גבינה צהובה
250 גרם גבינה לבנה, 5% או 9% שומן 
20 גרם קמח (2 כפות)
2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
3  ביצים
1 כפית מלח
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
¼ כפית זרעי כוסברה טחונים

אופן הכנת המתכון

מכינים את הבצק:

  • במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים בפולסים קצרים חמאה, מלח, סוכר, מיץ לימון ומים, עד שנוצרת תערובת קרמית אחידה.
  • מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
  • מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש מוסיפים כף קמח.
  • אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים.

מרדדים ומעצבים:

  • על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ, גדול מעט מגודל התבנית (נזהרים מעיבוד יתר ומשתמשים בכמה שפחות קמח).
  • מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מהדקים כך שלא יוותרו רווחים בין הבצק לתבנית.
  • מיישרים את דפנות הקלתית בתנועה אופקית של היד בצמוד לשולי התבנית, להסרת שאריות בצק.
  • מחוררים במזלג את תחתית הקלתית ב כ-10 מקומות שונים (לא מחוררים את הדפנות).
  • עוטפים את הקלתית היטב בנייר כסף ומהדקים את הנייר בצמוד לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות (עד חודשיים, אם מכינים מראש).

אופים אפייה חלקית/ מקדימה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מעבירים את הקלתית העטופה מהמקפיא לתנור בלי להסיר ממנה את נייר הכסף. אופים 20-15 דקות (פחות לקיש אישי).
  • מצננים את הבסיס האפוי למחצה .

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במחבת על אש בינונית-נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ומים ומאדים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שקוף (הבצל לא אמור להזהיב- אם מתחיל לקבל גוון זהוב מנמיכים את האש). מסירים מהאש ומצננים מעט.
  • מערבבים יחד גבינה צהובה, גבינה לבנה, קמח, אבקת אפייה, ביצים, מלח ותבלינים. מוסיפים את הבצל המאודה.
  • מוזגים את התערובת על גבי הקלתית. אופים כ-35 דקות, עד ששולי הקיש זהובים והמלית יציבה וזהובה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il