|
צילום: יסמים ואריה
קיש בצל וגבינה
מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 28.06.11
מתכון נפלא וטעים במיוחד להכנת קיש בצל, באדיבות קנדיטוריית בן עמי.
מרכיבים עיקריים: קמח, גבינה לבנה, גבינה צהובה, אבקת אפייה, בצל, לימון, חמאה.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 3 גרם מלח (½ כפית) 1 גרם סוכר (¼ כפית) 1 כפית מיץ לימון 2 כפות מים קרים 180 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
למלית: 25 גרם חמאה 750 גרם בצל, פרוס לטבעות דקות (כ-5 בצלים גדולים) 120 מ"ל מים (1/2 כוס) 75 גרם גבינה צהובה 250 גרם גבינה לבנה, 5% או 9% שומן 20 גרם קמח (2 כפות) 2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית) 3 ביצים 1 כפית מלח ¼ כפית אגוז מוסקט טחון ¼ כפית זרעי כוסברה טחונים
אופן הכנת המתכון
מכינים את הבצק:
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים בפולסים קצרים חמאה, מלח, סוכר, מיץ לימון ומים, עד שנוצרת תערובת קרמית אחידה.
- מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
- מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש מוסיפים כף קמח.
- אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים.
מרדדים ומעצבים:
- על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ, גדול מעט מגודל התבנית (נזהרים מעיבוד יתר ומשתמשים בכמה שפחות קמח).
- מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מהדקים כך שלא יוותרו רווחים בין הבצק לתבנית.
- מיישרים את דפנות הקלתית בתנועה אופקית של היד בצמוד לשולי התבנית, להסרת שאריות בצק.
- מחוררים במזלג את תחתית הקלתית ב כ-10 מקומות שונים (לא מחוררים את הדפנות).
- עוטפים את הקלתית היטב בנייר כסף ומהדקים את הנייר בצמוד לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות (עד חודשיים, אם מכינים מראש).
אופים אפייה חלקית/ מקדימה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הקלתית העטופה מהמקפיא לתנור בלי להסיר ממנה את נייר הכסף. אופים 20-15 דקות (פחות לקיש אישי).
- מצננים את הבסיס האפוי למחצה .
מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במחבת על אש בינונית-נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ומים ומאדים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שקוף (הבצל לא אמור להזהיב- אם מתחיל לקבל גוון זהוב מנמיכים את האש). מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מערבבים יחד גבינה צהובה, גבינה לבנה, קמח, אבקת אפייה, ביצים, מלח ותבלינים. מוסיפים את הבצל המאודה.
- מוזגים את התערובת על גבי הקלתית. אופים כ-35 דקות, עד ששולי הקיש זהובים והמלית יציבה וזהובה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|