מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קיש גבינת עיזים ורוזמריןצילום: יסמים ואריה

קיש גבינת עיזים ורוזמרין

מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 28.06.11

מתכון להכנת קיש גבינת עיזים ורוזמרין, מאת קונדיטוריית בן עמי.

מרכיבים עיקריים: קמח, אגוז מוסקט, זרעי כוסברה, שמנת חמוצה, גבינת עזים, חמאה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 גרם מלח (½ כפית)  
1 גרם סוכר (¼ כפית)
1 כפית מיץ לימון 
2 כפות מים קרים
180 גרם קמח (1/4 1 כוסות)

למלית:
400 גרם גבינת עזים רכה, למשל פרומעז (2 גלילים)
1 כף עלי רוזמרין טריים קצוצים גס
3 ביצים
400 מ"ל גביעי שמנת חמוצה (2 גביעים)
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
¼ כפית זרעי כוסברה טחונים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

מכינים את הבצק:

  • במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים בפולסים קצרים חמאה, מלח, סוכר, מיץ לימון ומים, עד שנוצרת תערובת קרמית אחידה.
  • מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
  • מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש מוסיפים כף קמח. אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות (עד שבועיים).

מרדדים ומעצבים:

  • על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ, גדול מעט מגודל התבנית (נזהרים מעיבוד יתר ומשתמשים בכמה שפחות קמח).
  • מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מהדקים כך שלא יוותרו רווחים בין הבצק לתבנית.
  • מיישרים את דפנות הקלתית בתנועה אופקית של היד בצמוד לשולי התבנית, להסרת שאריות בצק.
  • מחוררים במזלג את תחתית הקלתית ב כ-10 מקומות שונים (לא מחוררים את הדפנות).
  • עוטפים את הקלתית היטב בנייר כסף ומהדקים את הנייר בצמוד לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות (עד חודשיים, אם מכינים מראש).

אופים אפייה חלקית/ מקדימה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מעבירים את הקלתית העטופה מהמקפיא לתנור בלי להסיר ממנה את נייר הכסף. אופים 20-15 דקות (פחות לקיש אישי). מצננים את הבסיס האפוי למחצה ומעבירים למקפיא כשהוא עדיין עטוף בנייר הכסף. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרככים את הגבינה ביד ומשטחים על גבי הקלתית בשכבה אחידה. מפזרים רוזמרין.
  • בקערה מערבבים (לא מקציפים) ביצים, שמנת חמוצה ותבלינים. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית.
  • אופים כ-40-30 דקות, עד שהבלילה יציבה והבצק זהוב ואפוי לגמרי.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il