|
צילום: יסמים ואריה
קיש גבינת עיזים ורוזמרין
מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 28.06.11
מתכון להכנת קיש גבינת עיזים ורוזמרין, מאת קונדיטוריית בן עמי.
מרכיבים עיקריים: קמח, אגוז מוסקט, זרעי כוסברה, שמנת חמוצה, גבינת עזים, חמאה.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 3 גרם מלח (½ כפית) 1 גרם סוכר (¼ כפית) 1 כפית מיץ לימון 2 כפות מים קרים 180 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
למלית: 400 גרם גבינת עזים רכה, למשל פרומעז (2 גלילים) 1 כף עלי רוזמרין טריים קצוצים גס 3 ביצים 400 מ"ל גביעי שמנת חמוצה (2 גביעים) ¼ כפית אגוז מוסקט טחון ¼ כפית זרעי כוסברה טחונים מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
מכינים את הבצק:
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים בפולסים קצרים חמאה, מלח, סוכר, מיץ לימון ומים, עד שנוצרת תערובת קרמית אחידה.
- מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
- מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש מוסיפים כף קמח. אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות (עד שבועיים).
מרדדים ומעצבים:
- על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ, גדול מעט מגודל התבנית (נזהרים מעיבוד יתר ומשתמשים בכמה שפחות קמח).
- מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מהדקים כך שלא יוותרו רווחים בין הבצק לתבנית.
- מיישרים את דפנות הקלתית בתנועה אופקית של היד בצמוד לשולי התבנית, להסרת שאריות בצק.
- מחוררים במזלג את תחתית הקלתית ב כ-10 מקומות שונים (לא מחוררים את הדפנות).
- עוטפים את הקלתית היטב בנייר כסף ומהדקים את הנייר בצמוד לתחתית ולדפנות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות (עד חודשיים, אם מכינים מראש).
אופים אפייה חלקית/ מקדימה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הקלתית העטופה מהמקפיא לתנור בלי להסיר ממנה את נייר הכסף. אופים 20-15 דקות (פחות לקיש אישי). מצננים את הבסיס האפוי למחצה ומעבירים למקפיא כשהוא עדיין עטוף בנייר הכסף. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרככים את הגבינה ביד ומשטחים על גבי הקלתית בשכבה אחידה. מפזרים רוזמרין.
- בקערה מערבבים (לא מקציפים) ביצים, שמנת חמוצה ותבלינים. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית.
- אופים כ-40-30 דקות, עד שהבלילה יציבה והבצק זהוב ואפוי לגמרי.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|