מרכיבים עיקריים: כרובית, פירורי לחם, שום, סוכר, שמן זית.
תוכלו לשלוק את הכרובית, או לאדות אותה... הנה לכם שתי האפשרויות.
לשליקה: למלא סיר במים רותחים ולהוסיף את המלח והסוכר. לבשל במשך 5 דקות, לא יותר, אל תבשלו את הכרובית למוות... לקרר תחת מים זורמים ולייבש.
לאידוי: להרתיח מים, ולהניח את מסננת האידוי, להניח את פרחי הכרובית ולאדות כ- 5 דקות עד שמתרכך קלות.
אופן ההכנה:
- להשתדל לחתוך את הכרובית, בצורה כזאת שישארו פרחים (להתחיל מהגזע ובעזרת סכין קטנה וחדה להוריד את הגבעולים. לאחר מכן, לקצר במידת הצורך).
- במחבת, לחמם את השמן ולהוסיף את פרחי הכרובית. להוסיף את פירורי הלחם ולבחוש עד להזהבה (כ-5 דקות). להוסיף את השום, לבחוש פעמיים ולהוריד המאש.
תהנו!