מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

כרובית עם פירורי לחם שוםצילום: מנהל האתר

כרובית עם פירורי לחם שום

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 04.07.11

סלט כרובית ופירורי לחם בטעם שום, מתאים כמנת פתיחה או כסלט. קל ומהיר להכנה.

מרכיבים עיקריים: כרובית, פירורי לחם, שום, סוכר, שמן זית.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1.5 ק"ג כרובית
כ-100 מ"ל שמן זית
125 גרם פירורי לחם
4 שיני שום מעוכות וקצוצות
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור
 

אופן הכנת המתכון

תוכלו לשלוק את הכרובית, או לאדות אותה... הנה לכם שתי האפשרויות.

לשליקה: למלא סיר במים רותחים ולהוסיף את המלח והסוכר. לבשל במשך 5 דקות, לא יותר, אל תבשלו את הכרובית למוות... לקרר תחת מים זורמים ולייבש.

לאידוי: להרתיח מים, ולהניח את מסננת האידוי, להניח את פרחי הכרובית ולאדות כ- 5 דקות עד שמתרכך קלות.

אופן ההכנה:

  • להשתדל לחתוך את הכרובית, בצורה כזאת שישארו פרחים (להתחיל מהגזע ובעזרת סכין קטנה וחדה להוריד את הגבעולים. לאחר מכן, לקצר במידת הצורך).
  • במחבת, לחמם את  השמן ולהוסיף את פרחי הכרובית. להוסיף את פירורי הלחם ולבחוש עד להזהבה (כ-5 דקות). להוסיף את השום, לבחוש פעמיים ולהוריד המאש.

תהנו!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il