מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט ארטישוק מרוקאי

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 04.07.11

סלט ארטישוק ופטרוזיליה מרוקאי, סלט מיוחד ועשיר בטעמים ותכונות בריאותיות אחרות.

מרכיבים עיקריים: ארטישוק, פטרוזיליה, שמן זית, בצל לבן, שום, צלפים, לימון.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

8 ראשי ארטישוק טריים וירוקים (תוכלו לנסות עם הקנוי המוכן והמקולף, אני לא ניסיתי, אבל נראה לי שזה יכול להתאים)
2 לימונים
80 מ"ל שמן זית
2 בצלים לבנים קצוצים
6 שיני שום
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
500 מ"ל מים (אני נותן את האופציה הזו, מכוון שנראה לי שלא הספקתם להכין ציר ירקות)
1.5 כף מרק עוף
1 כף צלפים, מושרים במים נקיים כ-10 דקות (אופציונלי)
חצי כפית גרידת לימון
מיץ מלימון אחד
5-8 עלי נענע קרועים גס ביד
מלח ופלפל שחור

אופן הכנת המתכון

  • להרתיח כליטר מים, ולהוסיף חצי לימון, ואת הארטישוק, לבשל כ-5 דקות, לסנן ולצנן.
  • במחבת, לחמם 3 כפות שמן זית ולטגן את הבצל עד להזהבה. לאחר כ-5-6 דקות, להוסיף את השום, הפטרוזיליה והארטישוק, לבחוש מידי פעם (להוסיף מעט שמן, במידת הצורך) עד שמזהיב כ- 10 דקות.
  • להוסיף את שאר המרכיבים, ולבשל במשך כ-20 דקות נוספות על אש בינונית.

נשמע קצת מסובך, אבל ממש לא... ושווה מאוד את הטרחה.

תהנו!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il