|
סלט ארטישוק מרוקאי
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 04.07.11
סלט ארטישוק ופטרוזיליה מרוקאי, סלט מיוחד ועשיר בטעמים ותכונות בריאותיות אחרות.
מרכיבים עיקריים: ארטישוק, פטרוזיליה, שמן זית, בצל לבן, שום, צלפים, לימון.
משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
8 ראשי ארטישוק טריים וירוקים (תוכלו לנסות עם הקנוי המוכן והמקולף, אני לא ניסיתי, אבל נראה לי שזה יכול להתאים) 2 לימונים 80 מ"ל שמן זית 2 בצלים לבנים קצוצים 6 שיני שום 3 כפות פטרוזיליה קצוצה 500 מ"ל מים (אני נותן את האופציה הזו, מכוון שנראה לי שלא הספקתם להכין ציר ירקות) 1.5 כף מרק עוף 1 כף צלפים, מושרים במים נקיים כ-10 דקות (אופציונלי) חצי כפית גרידת לימון מיץ מלימון אחד 5-8 עלי נענע קרועים גס ביד מלח ופלפל שחור
אופן הכנת המתכון
- להרתיח כליטר מים, ולהוסיף חצי לימון, ואת הארטישוק, לבשל כ-5 דקות, לסנן ולצנן.
- במחבת, לחמם 3 כפות שמן זית ולטגן את הבצל עד להזהבה. לאחר כ-5-6 דקות, להוסיף את השום, הפטרוזיליה והארטישוק, לבחוש מידי פעם (להוסיף מעט שמן, במידת הצורך) עד שמזהיב כ- 10 דקות.
- להוסיף את שאר המרכיבים, ולבשל במשך כ-20 דקות נוספות על אש בינונית.
נשמע קצת מסובך, אבל ממש לא... ושווה מאוד את הטרחה.
תהנו!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|