מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון לריזוטו כוסמין ופורטבלו ביין לבןצילום: דן פרץ

מתכון לריזוטו כוסמין ופורטבלו ביין לבן

מאת: yaffapr, קטגוריה: אורז
פורסם בתאריך: 07.07.11

מתכון לריזוטו כוסמין ופורטבלו ביין לבן, מאת השפית בל קפצן לסוגת.

מרכיבים עיקריים: חמאה, יין לבן, שמנת מתוקה, תרד, שום, כרישה, בצל, חיטה, אגוז מוסקט.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חבילת "חיטת כוסמין" מסדרת 10 דקות של סוגת
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
3 יחידות כרישה חתוכות לטבעות אלכסוניות
8 שיני שום שלמות וקלופות
סלסלת פטריות פורטבלו קטנות
כוס תרד טורקי חלוט   
חבילת שמנת מתוקה לבישול
כוס יין לבן
20 גרם חמאה
50 גרם פרמז'ן מגורד
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המתכון


  • בסיר רחב מאדים בחמאה את הבצל, הכרישה ושיני השום השלמות מספר דקות.

  • מוסיפים את הפטריות ואת חיטת הכוסמין ומערבבים.

  • מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים עד לספיגת הנוזלים בתבשיל. 

  • מוסיפים בהדרגה את היין עד לספיגתו בתבשיל. טועמים ומתקנים תיבול. 

  • אם חיטת הכוסמין לא התרככה עדיין יש להוסיף עוד חלב.

  • מוסיפים את גבינת הפרמז'ן ומערבבים. מעטרים בעלי התרד הטורקי ומגישים חם בצלחות אישיות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il