|
צילום: דן פרץ
סלט בריזה ישראלית
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 19.07.11
סלט בריזה ישראלית, באדיבות דיויד לוי, השף והבעלים של רשת המסעדות אוונגרד.
מרכיבים עיקריים: חסה, סלק, אגוזי פקאן, בצל סגול, גבינת פטה, קולורבי.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: כ-5 מנות
מצרכים להכנת המתכון
120 גרם חסה מסולסלת 150 גרם סלק חתוך לפלחים 50 גרם מקלות קולורבי 150 גרם תערובת פירות 50 גרם פקאן מסוכר שבור גס 100 גרם פטה מגורדת 50 גרם בצל סגול שמן זית מעט טימין מלח גס פלפל שחור רוטב וויניגרט מעט שום כתוש (לפי הטעם)
אופן הכנת המתכון
- את הסלק מרתיחים בסיר עם מים חמים, עד שהסלק מתרכך לחלוטין.
- חותכים את הסלקים לפלחים ומתבלים בשמן זית, טימין, מלח גס, פלפל שחור ושום כתוש.
- מפזרים על מגש ואופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס בין 15-20 דקות.
- נותנים לסלק להתקרר במקרר.
- מערבבים את כל החומרים (מלבד הגבינה) בקערה ומעבירים לקערת סלט להגשה.
- לאחר מכן מגרדים מעל את הגבינה ומגישים בליווי רוטב וויניגרט.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|