צילום: דן פרץ
סלט קיץ ושיפודי סלמון
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 19.07.11
מתכון להכנת סלט קיץ ושיפודי סלמון ולימון כבוש, באדיבות דיויד לוי שף רשת מסעדות אוונגרד.
מרכיבים עיקריים: טימין, שמן זית, שום, לימון, סלמון, נענע, כוסברה, צנון, גזר, בצל ירוק, מלפפונים, עגבניות, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 2 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לסלט:
עגבניות חתוכות גס
מלפפונים חתוכים גס
עלי נענע
עלי כוסברה
גזר מגורד
צנון מגורד
בצל ירוק
מלח
פלפל שחור
לימון
שמן זית
2 שיפודי סלמון 110 גרם כל אחד
חומרים למישרה עבור הסלמון:
טימין
שמן זית
שום כתוש
חומרים ללימון כבוש:
10 לימונים בעלי קליפה דקה
10 כפות מלח גס
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
מיץ לימון
שמן
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הלימון:
- מורידים את 2 קצוות הלימון ופורסים אותו לפרוסות דקות.
- שמים בתוך קערה ומפזרים מעל את המלח גס.
- נותנים ללימונים לנוח למשך כ–30 דקות.
- לאחר מכן מפזרים את הפפריקה המתוקה והחריפה ומערבבים היטב.
- מעבירים את הלימונים לצנצנת זכוכית אטומה ומוסיפים מיץ לימון, עד לגובה הלימונים. יוצקים מעל כ–1/2 כוס שמן. אוטמים את הצנצנת ושמים במקום קריר ואפל למשך כ–5 ימים.
אופן הכנת המנה:
- משרים את הסלמון בתערובת עד להכנה ומניחים על הגריל עד לדרגת הכנה הרצויה.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד.
- בצלחת עמוקה מניחים את הסלט במרכז ומעל מניחים את שיפודי הסלמון. בצד הסלט מניחים חצי לימון ומתבל לימונים כבושים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il