|
עוגת טירמיסו
מאת: מאיה, קטגוריה: עוגת טירמיסו
פורסם בתאריך: 26.07.11
מתכון מושלם להכנת עוגת טירמיסו, משמנת מתוקה, נס קפה, שוקולד ועוד.
מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, בישקוטים, נס קפה, רום, שוקולד מריר, תמצית וניל, קקאו, גבינה לבנה.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 15 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1/4 כוס קפה צונן 1/4 כוס רום / ברנדי / וודקה / קלואה 150 גרם שוקולד מריר בחתיכות 3 מיכלי שמנת מתוקה 400 גרם בישקוטים גביע גבינה לבנה 5% 2 כפיות שטוחות של נס קפה כפית תמצית וניל 4 כפות סוכר אבקת קקאו לזרייה
אופן הכנת המתכון
מתחילים יום לפני:
- לשפוך מיכל שמנת מתוקה אחד בסיר קטן ולהביא לרתיחה מעל להבה בינונית.
- להסיר מהאש, להוסיף את השוקולד ולבחוש עד שנמס.
- לצנן, לבחוש היטב שוב ולקרר למשך הלילה.
- לערבב את ¼ כוס הקפה עם הרום ולהניח בצד.
- לשטח כ-1/3 מהבישקוטים על גבי תחתית של תבנית עגולה מס' 26.
- להקציף מיכל שמנת מתוקה לכדי קצפת יציבה.
- לערבב ידנית את הגבינה הלבנה עם שלוש כפות של סוכר ותמצית הוניל, עד שהסוכר נמס. לאחר מכן, לקפל לתוך כחצי מהקצפת המוכנה.
- לבזוק מעל הבישקוטים כשליש מסירופ הקפה והרום ולשטח כשליש מתערובת הגבינה.
- מניחים מעל הגבינה שכבה נוספת של בישקוטים ובוזקים מעליהם עוד שליש מהסירופ.
- מקציפים את קרם השוקולד רק עד לקבלת תערובת, מערבבים עם שאר הקצפת משטחים מעל הבישקוטים ובוזקים מעליהם את יתרת הסירופ.
- מקציפים את מיכל השמנת האחרון עם הנסקפה וכף הסוכר שנותרה עד לקצפת יציבה.
- משטחים על הבישקוטים.
לקישוט: באמצעות מסננת, לפזר שכבה דקה ואחידה של אבקת קקאו מלמעלה. לכסות באמצעות נייר אלומיניום ולהכניס למקרר לצינון.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|