מרכיבים עיקריים: דובדבנים, קמח, ביצים, תמצית וניל, חמאה.
הכנת הטארט:
להכניס למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה את חומרי הבצק וללוש לבצק רך , למי שאין מיקסר, יכול לעשות זאת גם ידנית. לעטוף את הבצק ולהכניס למקרר למנוחה של חצי שעה.
בזמן שהבצק במקרר, להכין את מלית הדובדבנים:
אני השתמשתי בצנצנת דובדבנים משומרים, אבל בהחלט אפשר בדובדבנים טריים ולא לשכוח לגלען קודם.
לסנן את הדובדבנים, לא לשפוך את הנוזלים, להכניס אותם לסיר קטן או לקלחת לפזר מעל מעט סוכר ולהניח על האש, לתת לדובדבנים להתבשל מעט עד שהסוכר נמס מידי פעם לנענע את הקלחת. לנוזלים שנשארו לנו, להוסיף שתי כפות גדושות קורנפלור ולערבב היטב, להוסיף לדובדבנים ולבשל עד שהרוטב מצטמצם, הופך להיות סמיך ומקבל צבע אדום יין, לכבות את האש ולקרר.
אם משתמשים בטריים, להכניס לקלחת, לפזר מעל מעט סוכר ומעט מים, לבשל ולנענע את המחבת בעדינות כדי לא לרסק אותם ולבשל עד לקבלת סירופ, לכבות את האש, לקרר.
להוציא את הבצק, לקמח משטח, לשטח מעליו את הבצק עם מערוך בעדינות ולהניח בתבנית פאי, להניח מעל נייר אפיה ולפזר גרגרי חומוס, להכניס לתנור לאפיה עד שהטארט מוכן, להוציא מהתנור ולקרר.
קצפת וגבינה:
להכניס לקערה ולהקציף 1 שמנת מתוקה, 1 אינסטנט פודינג וניל, 1/2 כוס חלב
ו-1 סוכר וניל עד לקבלת קצפת, להוסיף 500 גרם גבינה לבנה 5%, לערבב היטב ולשטח מעל הטארט וליישר.
לשפוך מעליה את הדובדבנים שהתקררו, לשלוח למקרר לכמה שעות לייצוב.