|
צילום: ריצ' קצפת
מאפינס אננס ואגוזי מלך
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מאפינס
פורסם בתאריך: 29.08.11
מתכון להכנת מאפינס עם חתיכות של אננס ואגוזי מלך קצוצים.
מרכיבים עיקריים: אננס, אגוזי מלך, ביצים, תמצית וניל, חמאה.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 12 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 ביצים 1 כוס (250 גרם) סוכר 1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה 100 גרם חמאה מלוחה מומסת 1 כף תמצית וניל 2 כוסות (300 גרם) קמח תופח 150 גרם אננס חתוך לקוביות קטנות או משומר ומסונן היטב 1/2 כוס (75 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
אופן הכנת המתכון
- בקערת המיקסר מערבבים את הביצים עם הסוכר, ריצ'קפה, החמאה והווניל. מוסיפים את הקמח בכמה פעמים ומערבבים בקצרה. מוסיפים את קוביות האננס ואת האגוזים ומערבבים מעט.
- משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|