מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מאפה פילו עם תרד וקשקבל

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מאפים מלוחים
פורסם בתאריך: 29.08.11

מתכון להכנת מאפה עלי פילו ממולאים בתרד, גבינות ועשבי תיבול.

מרכיבים עיקריים: בצק פילו, תרד, תרד, גבינת פטה, גבינת קשקבל, ביצים, חמאה, שמן זית, תפוחי אדמה, פטרוזיליה.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

8 עלי פילו של "שלושת האופים"
100 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

למילוי:
400 גרם עלי תרד טריים
250 גרם גבינת פטה מפוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
3 ביצים
1/2 1 כוסות (375 מ"ל) ריצ'קפה
1/2 כוס עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים
2 תפוחי אדמה מבושלים מעוכים
פלפל שחור טחון

אופן הכנת המתכון

  1. בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם השמן. בעזרת מברשת מורחים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן. מניחים מעל את העלים הנותרים תוך הברשת כל עלה בשומן.
  2. שוטפים את עלי התרד ומבלי לייבש חולטים כשתי דקות בסיר, על אש בינונית, רק עד שהתרד נובל. מסננים, קוצצים גס ושמים בקערה. מוסיפים את הגבינות, הביצים, ריצ'קפה, עשבי התיבול ומחית תפוחי האדמה. מתבלים בפלפל ושוטחים על עלי הפילו. מקפלים מעל את עלי הפילו הגולשים בצורה לא סימטרית ומברישים בשומן הנותר.
  3. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעלים בצבע זהוב עמוק.
  4. אפשר להכין בכלים אישיים ואז זמן האפייה 25-20 דקות.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא באתר שלנו: www.richs.co.il

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il