מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת ביסקוויטים עם קרם וציפוי שוקולדצילום: רותי

עוגת ביסקוויטים עם קרם וציפוי שוקולד

מאת: רותי, קטגוריה: עוגת ביסקוויטים
פורסם בתאריך: 03.09.11

מתכון להכנת עוגת ביסקוויטים טעימה וקלה להכנה, עם שכבות של קרם וניל וציפוי שוקולד.

מרכיבים עיקריים: אינסטנט פודינג וניל, שוקולד מריר, ביסקוויטים, חלב, שמנת מתוקה.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (אפשר גם לשלב חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד במקום הוניל)
2 שמנת מתוקה
כוס חלב
חבילת ביסקוויטים פתיבר (300 גרם בערך)
חבילת שוקולד מריר
2 כפות נס קפה
2 כוסות מים

אופן הכנת המתכון



  • מקציפים במערבל את השמנת המתוקה, כוס החלב והפודינג עד שהקרם מסמיך. להכניס למקרר לצינון.


  • בקערה, לערבב כף נס קפה עם 2 כוסות מים.


  • לטבול את הביסקוויטים בנס קפה ולסדר בתבנית גדולה בשכבה התחתונה.


  • מעל שכבת הבסיס, למרוח כשליש מכמות הקרם ומעל שכבה נוספת של ביסקוויטים, שכבת קרם, שכבת ביסקוויטים אחרונה ואת יתרת הקרם (כלומר, 3 שכבות מהביסקוויטים ומהקרם).


  • מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר לקירור נוסף.


  • בינתיים, מכינים את הציפוי: בכוס גדולה ושקופה ממיסים במיקרוגל (בחום בינוני) את קוביות השוקולד, 3 כפות חלב וכפית נס קפה. מערבבים היטב את הציפוי עד לקבלת שכבה אחידה, שופכים על העוגה בצורה אחידה ומכניסים למקרר.


מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il