|
צילום: דניאל לילה
נתח אנטריקוט צלוי
מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: סטייקים
פורסם בתאריך: 12.09.11
נתח אנטריקוט צלוי בשלמותו בניחוח שום ומרווה מוגש עם תפוחי אדמה קטנים בשלל עשבי תיבול ומיצי בשר, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.
מרכיבים עיקריים: רוזמרין, תימין, אורגנו, שמן זית, תפוחי אדמה, שום, דבש, חרדל, מרווה, אנטריקוט.
משך ההכנה:
מספר מנות:
מצרכים להכנת המתכון
1 נתח אנטריקוט במשקל 1 ק"ג 2-3 כפות שמן זית 3/4 כף מלח אטלנטי 4 שיני שום 6 עלי מרווה טריים 3 כפות דבש/סילאן 1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
לתפוחי אדמה: 1 שקית תפוחי אדמה קטנים מים לבישול תפוחי האדמה 1 כף מלח גס
לתיבול תפוחי האדמה: 1 ענף רוזמרין מנוקה מגבעול "רק עלים" 3 ענפי תימין "רק עלים" 3 ענפי אורגנו "רק עלים" 1/2 כוס שמן זית 1 כף תבלין טוסקנה 2 ראשי שום קלופים
אופן הכנת המתכון
לבשר:
- בקרש חיתוך קוצצים יחדיו את השום, מלח אטלנטי,עלי מרווה עד ליצירת מחית עדינה וריחנית תוך כדי הוספת השמן זית.
- מוסיפים לתערובת את הדבש והחרדל.
- מורחים את נתח הבשר בתערובת ומשרים את הבשר למשך שעתיים אפילו לילה.
לתפוח אדמה:
- בסיר מתאים מכניסים את תפוחי האדמה מכסים במים ומוסיפים כף מלח ומעלים על האש.
- מרגע הרתיחה נותנים עוד כ 5 דק'.
- מסננים ומצננים קלות.
- חוצים את תפוחי האדמה או משאירים שלמים לבחירתכם.
- מערבבים יחד עם שאר החומרים שימו לב שיני השום שלמים.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מעבירים לתבנית אפיה ומעליהם לשים רשת בכדי שהבשר יטפטף על תפוחי האדמה.
לבשר:
- מחממים מחבת כבדה ללא שמן על להבה נמוכה כ 7 דק'.
- יוצקים מעט שמן זית ו"אוטמים" את הבשר כ 2-3 דק' מכל צד.
- מעבירים על הרשת בתנור.
זמנים:
- 1 ק"ג אנטריקוט 20-25 דק' בטמפרטורה של 200 מעלות.
- 20 דק' נוספות בטמפרטורה של 180 מעלות.
- על כל ק"ג נוסף יש להוסיף כ 15 דק' לערך.
- בסיום הצלייה מניחים לבשר לספוג את נוזליו כ 7 דק' לפני שפורסים אותו.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|