|
צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת פטל שחור ויין פורט
מאת: פיליס גלזר, קטגוריה: עוגות ועוגיות
פורסם בתאריך: 23.09.11
עוגה יפהפייה, מרשימה וקלה להכנה – שילוב טעים במיוחד. מתוך הספר אפיה בריאה בקלי קלות / בהוצאת קוראים.
מרכיבים עיקריים: אבקת סוכר, תמצית וניל, חמאה, פטל, אבקת אפייה, קמח.
משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ (כ-8 מנות): 300 גרם פטל שחור טרי או קפוא (לא מופשר) או 3/4 כוס יין פורט שובח 1 כוס + 1 כף סוכר קנים 100 גרם חמאה רכה 2 ביצים גדולות 1/4 1 כוסות קמח 70% מלא, או קמח כוסמין לבן או מלא, או קמח מנופה אורגני 1 כפית אבקת אפייה 1 כפית תמצית וניל טהור 2 ביצים גדולות אבקת סוכר, לפיזור
אופן הכנת המתכון
- מערבבים בקערה את התותים או הפטל הקפוא עם היין וכף סוכר.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התחתית והדפנות של התבנית. מנערים מעט כדי להיפטר מעודפי קמח.
- במיקסר חשמלי, מערבלים את שאר הסוכר והחמאה 3-2 דקות. מדי פעם עוצרים ומנקים את הדפנות עם מרית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים אחרי כל ביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים כ-2 דקות עד לקבלת בלילה חלקה. יוצקים לתבנית ומשטחים עם מרית לגובה אחיד.
- מסננים את הפטל (שומרים את הנוזלים). מסדרים את הפטל מעל הבלילה. יוצקים מעל 2 כפות מהמשרה. אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה בצבע זהוב-חום וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת 15-10 דקות ומשחררים את העוגה. מעבירים לצלחת הגשה.
- לפני ההגשה, יוצקים לסיר קטן את נוזלי המשרה של הפטל ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה דקה ומסירים מהאש. מפזרים על העוגה מעט אבקת סוכר, פורסים ומגישים עם 2-1 כפות מהמשרה החמה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|