|
צילום: לינדה
חצילונים ממולאים בבשר
מאת: לינדה, קטגוריה: חצילים ממולאים
פורסם בתאריך: 02.11.11
מתכון להכנת סירות חצילונים ממולאים בבשר. מתאים כתוספת לארוחות החג, או לארוחת ערב שבת.
מרכיבים עיקריים: פירורי לחם, עגבניות, ביצים, חצילונים, בהרט, פטרוזיליה, בשר בקר טחון.
משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 5-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1/2 ק"ג בשר בקר טחון 2 בצלים קצוצים צרור פטרוזיליה כ-20 חצילונים קטנים וטריים פירורי לחם 2 ביצים מלח ופלפל שחור גס תבלין בהרט מעט סוכר 2 עגבניות
אופן הכנת המתכון
- חוצים לחצי את החצילונים (לצורת סירות), קוטמים את העוקץ ויוצרים גומחה קטנה במרכז (שיהיה מקום למילוי).
- מטגנים במעט שמן בצל קצוץ. לאחר שמזהיב, מוסיפים חצי ק"ג בשר בקר טחון ומתבלים במלח, פלפל שחור גס, כפית בהרט ופטרוזיליה קצוצה.
- ממלאים את סירות החצילונים בתערובת.
- טובלים בביצה ובפירורי לחם כל אחד מהחצילונים הממולאים, ומטגנים בשמן רותח משני הצדדים (בזהירות, שלא יתפרקו).
- לאחר הטיגון, להניח את החצילונים התבנית מלבנית, להזליף מעט שמן זית מלמעלה, עגבניות מגורדות, מלח, קורט סוכר, פלפל שחור ומכניסים לתנור לכמה דקות נוספות.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|