מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

צלי עוף בעדשים וקבנוסצילום: מנהל האתר

צלי עוף בעדשים וקבנוס

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: עוף
פורסם בתאריך: 02.11.11

מתכון להכנת תבשיל צלי עוף, עם עדשים ירוקות ופרוסות קבנוס וסלרי.

מרכיבים עיקריים: קבנוס, פפריקה מתוקה, סלרי, בצל, עדשים ירוקות, שום, עגבניות.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כוסות מים
2 כוסות עדשים ירוקות
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום
150 גרם נקניק קבנוס פרוס דק
2 גבעולי סלרי קצוצים
8 שוקיים עוף
2 עגבניות קלופות וקצוצות
מעט פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור

אופן הכנת המתכון

  1. להשרות את העדשים הירוקות במים למשך כשעה ולסנן.
  2. לחמם בסיר רחב מעט שמן בישול, להוסיף את הבצל הקצוץ, השום, נקניק הקבנוס והסלרי. לטגן למשך כ-10 דקות, עד להשחמה קלה. להעבר לקערה בצד.
  3. באותו הסיר, להזהיב את העוף היטב מכל צדדיו, עד לאטימה יפה.
  4. להוסיף את העדשים ותערובת הקבנוס, לערבב היטב.
  5. להוסיף את העגבניות הקצוצות, התבלינים והמים.
  6. להביא לרתיחה, להוריד לאש קטנה ולבשל למשך כ-50 דקות, עד שהעוף משחים והמים מצטמצמים כמעט לגמרי.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il