מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת קפה עם אגוזיםצילום: בתיה דורון

עוגת קפה עם אגוזים

מאת: בתיה דורון, קטגוריה: עוגות ועוגיות
פורסם בתאריך: 06.11.11

מתכון להכנת עוגת קפה עם אגוזים, הכנה בקלי קלות!

מרכיבים עיקריים: אגוזי מלך, אגוזי פקאן, ליקר קפה, חמאה, קמח, ביצים, נס קפה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

200 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר
3 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר – לערבב אותן
מעט תמצית וניל
3 כפות ליקר קפה
200 גרם קמח + 5 גרם אבקת אפייה (חצי חבילה) + 100 גרם אגוזים (פקאן או מלך) גרוסים, לערבב אותם ביחד בקערה
1/2 כוס נס קפה או אספרסו (1 כף אבקה + 1/2 כוס מים) או אספרסו

אופן הכנת המתכון

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. לשמן תבנית אינגליש קייק או תבנית אחרת בגודל הזה.
  3. לערבל במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית חמאה וסוכר עד לקבלת קרם חלק.
  4. להוסיף בהדרגה ביצים, תמצית וניל. הקרם צריך להיות חלק ביותר.
  5. להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף: ליקר קפה.
  6. להוסיף לסירוגין, קמח, ונס קפה או אספרסו.
  7. לערבל לתערובת אחידה וחלקה ולא יותר.
  8. לצקת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
  9. לאפות כ-40 דקות.

להכנת הסירופ:

להכין 1/2 כוס נס קפה:

1/2 כוס מים + 1 כפית אבקה + 4 כפות סוכר + כף ברנדי

להרתיח ולבשל 5 דקות עד להסמכה, להבריש את העוגה

אם העוגה חמה, הסירופ צריך להיות קר, אם העוגה קרה, הסירופ צריך להיות חם.

 

מוזמנים גם לבקר בבלוג שלי: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2179950&r=1

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il