|
צילום: יעל אילן
סופגניות גבינה ופירורים
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: סופגניות
פורסם בתאריך: 19.11.11
מתכון לסופגניות גבינה ופירורים, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: גבינת פרסקה, גבינה לבנה, לימון, וניל, חמאה, ברנדי, ויסקי, תמצית וניל, שמרים, חלב, קמח, ביצים.
משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 35-40 סופגניות
מצרכים להכנת המתכון
רכיבים לבצק: 1 ושלושת רבעי כוסות חלב 50 גרם שמרים טריים (קובייה של שמרים) 1/2 כוס סוכר 1 קילוגרם קמח 2 ביצים גדולות 1 כפית תמצית וניל 1 כפית גרידת תפוז או לימון 2 כפות ויסקי/ברנדי 100 גרם חמאה חתוכה ל-8 קוביות בטמפרטורת החדר 10 גרם מלח 2 ליטר שמן קנולה לטיגון
רכיבים לציפוי (כדאי להכין בזמן שהסופגניות תופחות): 250 גרם גבינת פרסקה של מחלבות גד 250 גבינה לבנה 9% של מחלבות גד 1/2 כוס סוכר 1/4 כפית גרידת לימון 1/4 מקל וניל (מגרדים את משחת הווניל מפנים המקל) 100 גרם פירורי עוגיות חמאה פריכות
אופן הכנת המתכון
- מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה.
- מוסיפים את הקמח, הביצים,תמצית וניל גרידת התפוז/לימון והאלכוהול.
- מערבבים במהירות נמוכה כ-5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קובייה אחר קובייה. כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד;
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, כמו כדור פינג פונג ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
- מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן כשעה וחצי.
- במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. חימום השמן על אש גבוהה וכשמגיע לרתיחה להוריד לאש נמוכה. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגנייה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.
- את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.
הכנת הציפוי:
- בקערה מניחים את המסקרפונה, סוכר, גרידת תפוז או הלימון,תמצית הווניל ווניל ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס והמילוי הפך ל"קרמי".
- מכניסים את הציפוי גבינה לשק זילוף, מחוררים את הסופגנייה וממלאים בנדיבות, מזלפים כיפה של גבינה למעלה ומפזרים פירורי עוגיות בנדיבות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|