מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סופגניות בצלצילום: יעל אילן

סופגניות בצל

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: סופגניות
פורסם בתאריך: 19.11.11

מתכון להכנת סופגניות בצל, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: גבינת שמנת, בצל, חמאה, ברנדי, ויסקי, שום, אורגנו, טימין, קמח, שמרים, חלב, פרג.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 35-40 סופגניות

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לבצק:
1 ושלושת רבעי כוסות חלב
50 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר
1 קילוגרם קמח
2 ביצים גדולות
1 כפית פרג שלם
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית טימין יבש
35 גרם בצל יבש
חצי כפית שום כתוש
2 כפות ויסקי/ברנדי
100 גרם חמאה חתוכה ל-8 קוביות בטמפרטורת החדר
15 גרם מלח
2 ליטר שמן קנולה לטיגון

רכיבים לציפוי:
500 גבינת שמנת 30% של גד
מעט בצל יבש לקישוט

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה.
  • מוסיפים את הקמח, הביצים,תבלינים יבשים, בצל יבש, שום והאלכוהול.
  • מערבבים במהירות נמוכה כ-5 דקות, ומכניסים את החמאה/מרגרינה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה. 
  • כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים  עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד;
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
  • מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
  • במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגנייה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.
  • את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.

הכנת הציפוי:

  • מעבירים את הגבינה לשק זילוף.
  • מחוררים את הסופגנייה, וממלאים בנדיבות, מפזרים בצל יבש לקישוט על ציפוי הגבינה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il