|
צילום: יעל אילן
סופגניות בצל
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: סופגניות
פורסם בתאריך: 19.11.11
מתכון להכנת סופגניות בצל, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: גבינת שמנת, בצל, חמאה, ברנדי, ויסקי, שום, אורגנו, טימין, קמח, שמרים, חלב, פרג.
משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 35-40 סופגניות
מצרכים להכנת המתכון
רכיבים לבצק: 1 ושלושת רבעי כוסות חלב 50 גרם שמרים טריים חצי כוס סוכר 1 קילוגרם קמח 2 ביצים גדולות 1 כפית פרג שלם 1 כפית אורגנו יבש 1 כפית טימין יבש 35 גרם בצל יבש חצי כפית שום כתוש 2 כפות ויסקי/ברנדי 100 גרם חמאה חתוכה ל-8 קוביות בטמפרטורת החדר 15 גרם מלח 2 ליטר שמן קנולה לטיגון
רכיבים לציפוי: 500 גבינת שמנת 30% של גד מעט בצל יבש לקישוט
אופן הכנת המתכון
- מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה.
- מוסיפים את הקמח, הביצים,תבלינים יבשים, בצל יבש, שום והאלכוהול.
- מערבבים במהירות נמוכה כ-5 דקות, ומכניסים את החמאה/מרגרינה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה.
- כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד;
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
- מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
- במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגנייה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד.
- את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.
הכנת הציפוי:
- מעבירים את הגבינה לשק זילוף.
- מחוררים את הסופגנייה, וממלאים בנדיבות, מפזרים בצל יבש לקישוט על ציפוי הגבינה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|